EOS Digital Academy, platforma de cursuri şi certificări Microsoft gratuite e mai bogată în oferte pentru vânătorii de cursuri de competenţe digitale în vederea dezvoltării pe plan profesional, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit suresi citate, Fundaţia EOS anunţă o premieră în cascadă, menită să reducă decalajul între competenţele IT cerute pe piaţa muncii şi nivelul scăzut de alfabetizare digitală al românilor. Pe platforma de învăţare şi certificare în competenţe digitale EOS Digital Academy, este oferit un instrument de auto-evaluare care generează un feedback imediat, pe baza standardelor de competenţă dezvoltate de Comisia Europeană în cadrul Cadrului European de Competenţe Digitale pentru Cetăţeni, DigComp 2.1.
Platforma a fost extinsă cu noi oferte de cursuri şi certificări gratuite pentru cele mai căutate tehnologii: Microsoft 365, Power Platform, Dynamics, Security, Compliance, and Identity Fundamentals. Cursurile şi certificările pot fi susţinute în ritm propriu de învăţare, online şi în sesiuni live cu instructor, iar platforma de învăţare şi certificare are o nouă interfaţă prietenoasă.
Din toamna anului 2020, până în decembrie 2021, platforma EOS Digital Academy a numărat peste 3.000 de utilizatori.
Gabriela, din Drobeta-Turnu Severin, a fost casnică timp de 9 ani. În 2021 a decis să-şi ia un serviciu. A convins noul angajator că ştie să utilizeze Microsoft Office 2019.
Testimonial video Gabriela Drăcea, https://www.youtube.com/watch?v=nQKiGhTxdWc
Violeta, o tânără din Bucureşti, a urmat cursul Microsoft Azure AI Fundamentals pe platforma eosdigitalacademy.ro şi s-a certificat în inteligenţă artificială Azure (AI-900). Violeta împărtăşeşte beneficiile în dezvoltarea ei profesională.
Testimonial video Violeta - https://www.youtube.com/watch?v=wjupiKwWXLc
"Pandemia COVID-19 ne-a determinat să accelerăm obiectivele Fundaţiei EOS începute în urmă cu 20 de ani, de a construi parteneriate durabile care să ajute oamenii să-şi dezvolte competenţele digitale, să găsească un loc de muncă în domeniul tech, să le favorizeze recalificarea sau re-inserţia pe piaţa muncii. Microsoft Romania s-a dovedit unul din partenerii noştri de cursă lungă cu care ne bucurăm să replicăm în România, programele globale Microsoft!", spune Laurenţiu Bunescu, Directorul de Programe de Educaţie Digitală al Fundaţiei EOS.
Pentru a încheia cu succes procesul de pregătire pentru piaţa muncii, beneficiarii din program vor fi sprijiniţi în procesul de angajare printr-un program de mentorat activ care se va focaliza pe activităţi de identificare a unor joburi potrivite, scrierea unui CV şi pregătire pentru interviuri.
"O creştere continuă a economiei digitale înseamnă o creştere exponenţială a nevoii de specialişti în IT, iar în România acest lucru s-ar putea lovi de o barieră - deşi avem a doua cea mai mare populaţie de dezvoltatori la nivelul regiunii Europei Centrale şi de Est, suntem pe ultimul loc în topurile europene în ceea ce priveşte cunoştinţele şi abilităţile în acest domeniu, ca societate. O ţară a contrastelor nu e niciodată rezultatul unei evoluţii sau dezvoltări sustenabile a forţei de muncă, de aceea scopul şi, totodată, strategia pe termen lung la care aderăm împreună cu Fundaţia EOS e de a deschide cât mai mult «porţile» profesionale ale digitalizării. EOS Digital Academy este unul dintre programele-fanion cu care ne mândrim şi care poate fi un exemplu pentru felul în care resursele digitale pot deveni un catalizator al transformării sociale şi profesionale în România", spune Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.
Resursele din cadrul proiectului eosdigitalacademy.ro sunt la dispoziţia instituţiilor publice din România interesate să dezvolte Centre de Incluziune Digitală în vederea pregătirii cetăţenilor comunităţii pentru economia şi societatea digitală. Din noiembrie 2021 funcţionează primul Centru de Incluziune Digitală din ţara noastră, pus la punct de către Asociaţia Smart City şi Primăria Snagov, Ilfov, se arată în comunicat.