Mai multe localităţi si zone din Romania au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional si local

B.A.
Miscellanea / 8 mai 2020

Mai multe localităţi si zone din Romania au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional si local

Mai multe zone si localităţi din Romania au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local.

Astfel, Guvernul, la iniţiativa Ministerului Economiei, a adoptat joi seara o hotărâre in acest sens si pentru modificarea unor anexe la HG pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Potrivit unui comunicat al ministerului, in urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, localităţile Tăşnad (jud. Satu Mare), Lacu Sărat (jud. Brăila), cat si Zona Turistica Centrul Istoric - Coridorul Crişul Repede (din Oradea, jud. Bihor) si Zona Turistica Borlova - Muntele Mic (Comuna Turnu Ruieni, jud. Caras-Severin) au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional.

Totodată, având in vedere potenţialul turistic, dar si resursele naturale si antropice, localităţile Tăuţii Măgheruş (jud. Maramureş), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Pestişani (jud. Gorj), Jucu (jud. Cluj) au fost atestate ca statiuni turistice de interes local.

Potrivit ministerului, pe termen lung si mediu, atestarea localităţilor mai sus menţionate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv.

"Acestea vor putea fi promovate cu noul statut si astfel vor avea şanse mai mari in atragerea de finanţări nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa interna si externa", se menţionează in comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Economiei considera ca realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului in localităţile atestate staţiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economica si creşterea calităţii vieţii a rezidenţilor acestor zone, având in vedere efectul multiplicator al turismului in sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul si comerţul cu amănuntul.

Totodată, pentru a sprijini dezvoltarea localităţilor care au potenţial turistic ridicat si dispun de resurse turistice, dar sunt situate in zone montane cu relief neuniform sau cuprind arii protejate in care nu se poate interveni, au fost completate criteriile de atestare a staţiunilor turistice prevăzute in Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008, in sensul permiterii sistemelor individuale de colectare si epurare, care asigura acelaşi nivel de protecţie ca si sistemele centralizate de canalizare si epurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb