Maia Sandu cheamă partidul lui Dodon să respecte interesele Republicii Moldova

G.D.
Internaţional / 6 aprilie 2023

Maia Sandu cheamă partidul lui Dodon să respecte interesele Republicii Moldova

Preşedinta Maia Sandu a declarat că socialiştii "sunt obligaţi să respecte interesele Republicii Moldova, iar în cazul în care vor comite acţiuni împotriva statului vor fi traşi la răspundere", într-un comentariu făcut ieri seara cu privire la vizita unui grup al Partidului Socialiştilor (de stânga, prorus) la Moscova, unde s-a întâlnit cu membrii partidului de guvernământ "Rusia Unită", formaţiunea care susţine invazia Kremlinului în Ucraina, relatează Deschide.md, conform Agerpres.

"Ce fac socialiştii este treaba lor, dar trebuie să ţină minte că ei sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi sunt obligaţi să respecte interesul Republicii Moldova, iar în situaţia în care vor comite acţiuni care vin împotriva statului Republicii Moldova vor trebui să-şi asume aceste acţiuni şi respectiv responsabilitatea pentru asta", a declarat Maia Sandu.

Anterior, Partidul Coaliţia pentru Unitate şi Bunăstare (CUB) din Republica Moldova a cerut o anchetă asupra colaborării Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), al cărui lider de facto este fostul preşedinte prorus Igor Dodon, cu partidele care îl susţin pe preşedintele rus Vladimir Putin, cel care a dat ordin ca trupele ruse să invadeze Ucraina într-o agresiune brutală împotriva unui stat suveran şi independent.

Aceştia au purtat la 3 aprilie 2023 consultări politice cu partidul "Rusia Unită", care a promovat, susţinut şi autorizat toate crimele de război contra Ucrainei.

Mai mult, într-o conferinţă de presă, liderul CUB, Igor Munteanu, a pledat pentru scoaterea Partidului Socialiştilor în afara legii, notează Ziarul Naţional din Chişinău.

"Vizita PSRM la Moscova în mijlocul unui război de agresiune îl face un partid străin de statul de drept şi democratic. Dacă PSRM nu se dezice imediat şi ferm de simpatiile sale faţă de statul care omoară civili paşnici şi distruge oraşele Ucrainei, validând naraţiunile imperialiste ale lui Putin, CUB va cere public demararea procedurilor legale prin care această organizaţie politică să fie scoasă în afara legii", a declarat liderul CUB, Igor Munteanu.

În acelaşi timp, Igor Munteanu consideră că reprezentanţii conducerii PSRM sunt pasibili să fie cercetaţi pentru "trădare de patrie".

"Consultările purtate cu partidul războiului din Rusia în mijlocul unui război de cotropire contra statului vecin, Ucraina, pot fi echivalate cu trădarea de patrie şi indică asupra unei complicităţi cu forţele ostile Republicii Moldova, care complotează deschis în scopul destabilizării şi dezmembrării sale teritoriale", a argumentat Munteanu.

Scandalul legat poziţia pro-Kremlin a socialiştilor a fost amplificat de o declaraţie recentă făcută de fostul preşedinte Igor Dodon. "Ai noştri sunt deja aproape", a afirmat Dodon în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din Găgăuzia pentru susţinerea lui Grigori Uzun, candidatul socialist la funcţia de başcan (guvernator) al acestei regiuni autonome din sud-vestul Republicii Moldova.

"Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia. Nu împotriva Europei, dar fără Rusia nu vom supravieţui, pentru că avem nevoie de acea piaţă, avem nevoie de motorină ieftină, de gaz ieftin. Vreau să vă îndemn: nu renunţaţi, totul va fi bine, vom reuşi. Ai noştri sunt deja aproape", a declarat Igor Dodon, citat de portalul de limbă rusă local Nokta.md.

Ulterior, Dodon - cercetat în trei dosare, inclusiv "pentru trădare de patrie", şi care are interdicţie de a părăsi teritoriul Republicii Moldova - a trebuit să-şi nuanţeze declaraţia, afirmând că s-a referit la "deputaţii săi" şi nu la "ruşi sau altcineva".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Iar apare dictatoarea asta plina de aroganta si ne spune ca poporul nu conteaza in fata "intereselor statului"!!!! Cine a stabilit care sunt interesele "statului" si de ce poporul nu are nimic de zis in aceasta privinta? Maia Dictatoarea Sandu sa raspunda. Sau sa plece, sa isi dea demisia. Mars din scaunul ala in care nu mai reprezinti interesele poporului.

    1. In ce calitate iti dai cu parerea de ce se intimpla acolo?

      BA DA , D-LE !!!!!!! EA , SI PARTIDUL EI LIBERAL , REPREZINTA INTERESELE CAM a 30 % , DIN POPULATIA ACESTEI ''''''''' REPUBLICI '''''''' !!!!!!!!!!!!!!! ADICA : DU-TE DUMNEATA ORIUNDE , SI IN CLIPA DE FATA , IN ORASE SI SATE !!! IN CATUNURI !!! PE ULITE !!! SI : FA 1 MICA INTEROGARE - REFERENDUM , LA TOTI CETATENII IN VARTA DE PESTE 18 ANI ........... SA SPUNA SINCER SI CINSTIT , IN LEGATURA CU PREFERINTELE LOR ELECTORALE !!!!!!!!!!! MAXIM : ZIC , INCA 1 DATA : MAXIM 3 LOCUITORI DIN 10 AI ACESTEI ASA - ZISE TARI , SE CONSIDERA CA SANT SI ROMANI , SI AR VREA LA O ADICA , DACA SE POATE , SI UNIREA CU ROMANIA ........... RESTUL DE 70 % ??????????? EI , D-LE : AICI , E BUBA ........... MAREA BUBA ........... EI , PRIN DECLARATIILE LOR , NU S-AU CONSIDERAT SI NU SE CONSIDERA ROMANI !!!!!!!!! IN NICI 1 CAZ .............. DE CE ?????? PENTRU CA , PRIN NASTERE , EI SANT NASCUTI DIN PARINTI : RUSI !!! UCRAINIENI !!! GAGAUZI !!! HAHOLI !!! LIPOVENI !!! TATARI !!! MOLDOVENI ( DECI , NU ROMANI , MA AUZI ????? ) ... MOLDOVENI INDIFERENTI S-AU NEPRIETENI AI ROMANIEI DE AZI ............ SI CARE , NU VOR SA AIBE , DE-A FACE CU ROMANIA ................... VOR DOAR : SA FACA ROST DE PASAPOARTE ROMANESTI , ADICA SA AIBE DUBLA - CETATENIE , SI ASTFEL SA POATA AJUNGE IN TARILE OCCIDENTALE , CA FIGURAND CA SANT CETATENI ROMANI , SI ASTFEL SA SE POATA ANGAJA LA MUNCA IN OCCIDENTUL CONSIDERAT DE EI , IN SINEA LOR ''''''''''' TICALOS '''''''''' !!!!!!!!!!!!!!!!! BLESTEMAT , SA FIE OCCIDENTUL ............... TRAIASCA TOVARASUL LENIN , CARE NE-A ADUS NOUA ''''''''' LUMINA !!! ''''''' ...... SA NE UMPLEM BUZUNARELE DE BANI ............. ASTA , E TOT CE CONTEAZA .............. ROMANII ?????????? DA-I DRACULUI !!!!!!!!!!!!! CA SI UCRAINA , DOAR NE FOLOSIM DE EI ..................

      BRAVO ! FOARTE REALIST ȘI BINE GÂNDIT !

      ...de cetatean pro-dodonel...

      Dar femeia în ce calitate vorbește și acționează în numele țării, la conducerea căreia a fost atârnată vremelnic, fără să consulte interesele și dorințele majore ale populației ?

      atarnate vremelnic sunt postarile trolilor facute fara sa consulte interesele și dorințele majore ale populației

    O FEMEIE OBEDIENTĂ ȘI NAIVĂ, CU TOT MAI MULTE POLITICI ȘI ACȚIUNI PROASTE ȘI DICTATORIALE !

    1. De e asa obedienta si naiva cum de n-au reusit -o momeasca russii?!?

      Nu le mai plac russilor liderii obedienti, naivi, dictatoriali care care actioneaza impotriva intereselor propriilor tari doar pentru a-i multumi pe russii cei speriati si suparaciosi? 

      ORICUM , PITICUTA , ARE ZILELE NUMARATE !!!!!!!!!! DAR : DUPA CE A-SI TERMINA MANDATUL !!!!!!!!!!!!!! ASA E CINSTIT SI DREPT !!!!!!!!!!! A ALES-O , CINE A ALES-O !!!!!!!!! TREBUIE RESPECTAT ACEST DREPT .......... DAR , DUPA AIA ............ DODON , NU ARE DREPTATE , IN PRIVINTA ASTA .............. SI NIMENI , ALTCINEVA .............. E MANDATUL EI '''''''''''' LEGITIM '''''''''' ........... STIU CA PARTIDUL EI , ESTE DE TIP ''''''''''' LIBERAL !!!!!!! '''''''''' ................ FOARTE BINE ................. A-MI PLACE LA EA , CA SE BATE .......... SE LUPTA ............. CERSESTE ......... SE GUDURA .......... IMPLORA ......... SE STRECOARA ......... E VICLEANA , CA 1 PISICA .......... BRAVO , EI ........... ASA AR TREBUI SA FACA SI GUVERNANTII NOSTRII , PRIN CANCELARIILE OCCIDENTULUI INALTEI PORTI .............SPRE FOLOSUL ROMANIEI ........... DAR EI .............................

    ÎNTR-O ZI VA ... ATACA FEDERAȚIA RUSĂ ! ...

    plin de jeguri putiniste pe aici

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb