Maia Sandu nominalizează grupările politico-mafiote din Republica Moldova

G.B
Internaţional / 9 iunie 2021

Maia Sandu nominalizează grupările politico-mafiote din Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, ieri seară, într-o emisiune televizată la postul Jurnal TV, că există în prezent mai multe grupări care manevrează scheme de corupţie, controlează justiţia şi s-ar pregăti să dea noi lovituri sistemului bancar din Republica Moldova, precum şi să facă diverse atacuri asupra unor instituţii ale statului şi a fondurilor acestora, transmite g4media.

Maia Sandu a declarat: "Sunt nume pe care le cunoaştem cu toţii. Există gruparea lui Platon, gruparea lui Plahotniuc, a lui Şor, există gruparea care lucrează pentru Dodon, este Andronachi, Nichiforciuc şi cei din anturajul lor. Acestea sunt principalele grupări.....Vedem ce se întâmplă în domeniul asigurărilor, când încearcă să anuleze decizia regulatorului, să anuleze decizia în instanţă şi sunt judecători care fac asta cu uşurinţă. Apoi în sistemul bancar, care încă nu şi-a revenit complet după fraudă, iarăşi se încearcă să se lovească în unele bănci, tot prin instanţă. Şi în alte instituţii de stat, în fonduri publice".

Şefa statului a afirmat că instituţiile statului au nevoie de o formatare completă şi de epurare a funcţionarilor corupţi.

"Există o problemă a cadrelor, pentru că mulţi oameni au plecat, iar unii care au lucrat în instituţiile de stat au fost folosiţi de clanurile corupte şi chiar dacă sunt profesionişti, ei nu pot să rămână în sistem. Or, un profesionist bun care fură, care are experienţă, este foarte periculos. Mai bine să angajăm oameni noi, poate cu mai puţină experienţă, dar care pot să înveţe repede, care sunt cinstiţi şi care îşi doresc să rezolve problemele cetăţenilor, şi nu cei care câte 20 de ani tot schimbă o instituţie pe alta", a mai spus Maia Sandu.

Ea a explicat că există grupuri de funcţionari afiliate acestor grupări infracţionale conectate politic care sunt mutate de la o instituţie la alta pentru a delapida din fondurile publice şi că acest subiect a fost discutat inclusiv în şedinţele recente ale Consiliului Suprem de Securitate.

"Unii şi aceiaşi oameni mai întâi au furat în domeniul feroviar, apoi au trecut la telecomunicaţii, apoi în sistemul bancar. Aceiaşi specialişti se mută dintr-o instituţie în alta şi continuă să fure", a menţionat preşedintele.

Maia Sandu a mai spus că, în viitorul apropiat, va înainta o lege de confiscare a rapidă a averilor funcţionarilor provenite din fapte ilicite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb