Aplicarea legii eficienţei energetice, adoptată de parlament la finele lunii trecute, va aduce un plus puternic vânzărilor AdePlast, ne-a declarat, ieri, Marcel Bărbuţ, directorul executiv al companiei.
Domnia sa ne-a precizat: "Această lege este un lucru foarte bun pentru întreaga ţară, nu doar pentru vânzările noastre, dacă reabilitările termice ale blocurilor şi clădirilor publice vor fi făcute corect de primării, pentru că nu vor mai fi aruncaţi banii pe fereastră pentru tot felul de sisteme de izolaţii. Noi am reuşit să ne mărim cifra de afaceri pentru că am livrat produse de calitate la timp şi la preţuri foarte bune. Însă, deşi noi am avut o creştere, observ că piaţa noastră de construcţii nu prea creşte. Nu prea este acordată o atenţie deosebită clienţilor, iar oamenii vor să aibă o calitate constantă a produselor pe care le cumpără".
În plus, Marcel Bărbuţ susţine că îşi doreşte să intre pe cât mai multe pieţe de export, iar, până acum, AdePlast a livrat produse chiar şi pe pieţele din Iordania, Dubai sau Kuwait, pentru că au oferit "costuri foarte bune", după cum afirmă domnia sa.
AdePlast a anunţat, ieri, că a înregistrat, în prima jumătate a anului, o cifră de afaceri de 134 milioane de lei, în creştere cu 35 de procente faţă de anul trecut. Marcel Bărbuţ a precizat: "În ciuda vremii din acest an, care nu i-a ajutat deloc pe constructori, am reuşit să avem o cifră foarte bună de afaceri, care a depăşit creşterea în procente din iunie anul trecut, când am avut un plus de 31%, faţă de 2012. Dar, probabil, una dintre cele mai bune performanţe le-am înregistrat la export, unde am obţinut 1,36 milioane de euro în 6 luni, o creştere de 184%, faţă de jumătatea lui 2013".
• AdePlast va realiza investiţii în dezvoltare de 775.000 euro
Potrivit sursei citate, compania va continua investiţiile în dezvoltare, iar în acest an vor fi realizate o serie de îmbunătăţiri industriale, cea mai importantă fiind la fabrica de vopsele de la Ploieşti. Directorul AdePlast a precizat: "Toate aceste dezvoltări vor presupune un efort investiţional de 775.000 de euro. Pe lângă toate acestea, am reuşit şi o investiţie într-un centru de dezvoltare şi cercetare format din 450 de metri pătraţi de laboratoare. Aici îşi vor desfăşura activitatea patru specialişti AdePlast în dezvoltare de produse. Cred că avem un potenţial enorm de inovaţie în toate domeniile, care trebuie stimulat şi încurajat. Noi am făcut deja primii paşi prin dezvoltarea laboratoarelor AdePlast".
Marcel Bărbuţ apreciază că, până la sfârşitul anului, compania poate să producă peste 2,5 milioane tone de produs finit, prin platformele pe care le deţine în acest moment la Oradea, Ploieşti şi Roman şi pe care sunt amplasate fabrici de mortare.
Capacitatea de producţie din Oradea este este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative pe an şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat.
Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.
De asemenea, zona industrială din Roman include o fabrică de adezivi şi mortare uscate a AdePlast, cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.
Topul ţărilor în care exportă AdePlast, ca valoare, este format în ordine de Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Belgia şi Polonia, iar materialele exportate în ordinea valorii comerciale sunt mortarele uscate, mortarele umede, polistirenul extrudat şi cel expandat.