MARCEL CIOLACU: "În următoarele două zile voi spune clar dacă se poate creiona o coaliţie cu PNL"

G.B
Politică / 10 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit ieri despre stadiul negocierilor dintre PSD şi PNL. Liderul social-democrat spune că după discuţiile despre programul de guvernare, care nu vor dura mai mult de două zile, PSD va anunţa dacă va intra într-un nou guvern alături de PNL, potrivit Digi24.

"Pot astăzi să vă spun cu certitudine, că după viitoarele două zile în care intrăm la discuţii pe programul de guvernare, pe măsuri imediate, pe termen scurt şi mediu, voi spune clar dacă se poate creiona o coaliţie",, a spus Ciolacu la România TV. "Dacă putem să găsim parteneri loiali, cinstiţi şi corecţi mergem înainte. Nu-i găsim, ne vedem de treaba noastră", a mai adăugat preşedintele PSD.

Întrebat dacă poate fi numit prim-ministru, Marcel Ciolacu a spus că încă nu s-a stabilit în PSD acest lucru, dar că "nu exclude nimic". "N-am avut discuţii despre cine va fi premier. Nu exclud nimic în viaţă şi niciodată nu am fost radical. Nu am luat această decizie în partid, dar s-a discutat informal".

"Mi-aş dori ca în această coaliţie să luăm o hotărâre cât mai echilibrată şi să încercăm să facem o construcţie, astfel încât nimeni să nu fie păcălit. Dar, plecând de la ceea ce este normal să se plece - de la ponderile pe care ţi le-au oferit românii (în Parlament - n.red.). Eu nu încerc să mă cramponez de nicio funcţie şi de nimic. Încerc să facem ceva funcţional. Toţi ştim cum a ieşit un guvern făcut din fes. Aşa ne-a povestit Orban, că el a făcut un fes mare unde a băgat bileţele şi fiecare judeţ a tras din fes... ce minister, ce secretar de stat... Am văzut la ce s-a ajuns...", a spus acesta.

"Eu nu am avut o discuţie cu preşedintele României, nici formală, nici informală. Văzând că nu a urgentat consultările înţeleg că există acest accept de a colabora. PSD, PNL, UDMR şi minorităţile ne-am întâlnit azi şi am creionat un program cât se poate de rapid. Cred că s-a săturat România să mai aştepte. Mâine începem cu zona economică, vedem care sunt liniile pentru următorul buget de stat.

În acest moment este nevoie ca PSD-ul să se implice. Eu cel mai mult îmi doresc de la preşedintele României să îmi dea un semn, nu numai mie, întregii clase politice că respectăm cu toţii Constituţia şi fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Îmi doresc o Românie normală", a punctat Marcel Ciolacu.

"PNL finalizase un program de guvernare împreună cu UDMR. Eu nu pot accepta privatizarea trezoreriei. Trebuie să venim cu programe integrate. Am înţeles plafonarea preţurilor. Noi am găsit o formulă mai simplă. Haideţi să fim corecţi. Parlamentul îţi formează cadru legislativ. Noi în acest moment ne aflăm într-un haos executiv. Guvernul României nu are nicio eficienţă. Încercăm punctual să venim cu un program de guvernare pe termen scurt şi din martie să avem unul pe termen lung. Vrem mai întâi să ieşim din această iarnă", a mai spus liderul PSD.

"Trebuie să vedem dacă programele de guvernare ale PNL şi UDMR se pot uni cu programul de guvernare al PSD"

"Eu pot astăzi să vă spun cu certitudine, că după viitoare două zile în care intrăm la discuţii pe programul de guvernare, pe măsuri imediate, pe termen scurt şi mediu, până în 2024, voi spune clar dacă se poate creiona o coaliţie. Mandatul meu şi al colegilor care merg la aceste negocieri este unul clar. Este un mandat de negociere, trebuie să vedem dacă programele de guvernare ale PNL şi UDMR se pot uni cu programul de guvernare al PSD", a mai declarat liderul PSD.

"Deci, în două zile PSD va da un răspuns foarte clar. Eu voi solicita o şedinţă la partid, în care le spun care este stadiul negocierilor", a precizat social-democratul.

"Eu i-am criticat suficient (pe cei din PNL - nr.red.) şi încercăm să venim să stabilizăm România. Dacă putem să găsim parteneri loiali, cinstiţi şi corecţi mergem înainte. Nu-i găsim, ne vedem de treaba noastră, dar eu nu pot să refuz (venirea la guvernare - n.red.) când văd ce se întâmplă în România. Nu pot să-i îndemn pe colegii mei să stăm să ne uităm la sondajele de opinie. E un risc pe care ni-l asumăm, categoric. Suntem corecţi, cinstiţi şi patrioţi, facem acest lucru. Aşteptăm acelaşi lucru şi de la viitorii parteneri", a mai spus Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Felicitari PSD pentru intrarea la guvernare! Ciolacu este un bun strateg, de 10 ori mai bun decat Iohannis. PSD nu are decat de castigat, si pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung.

    In 2024, foarte multi votanti PNL, inclusiv eu, nu vor mai vota PNL. Acesta va avea soarta unui alt partid istoric, PNTCD. Electoratul PNL nu va mai veni la vot sau va vota cu USR.  

    PSD va ramane o forta politica si la alegerile din 2024, pe care le va castiga prin absenteismul masiv al celor dezamagiti de PNL si de Iohannis. ”Ghinion” :)

    1. Avem nevoie de un partid puternic pe centru-dreapta la alegerile din 2024. USR trebuie sa fie puternic pe pozitie si sa ceara un program clar de reforme, si in justitie si economice! Se incearca santajul emotional cu ”situatia speciala din tara”. Situatia o sa fie speciala si la anul si peste 2 ani.

      Este evident ca PNL-Catu si UDMR nu au apetit pentru reforme reale si pentru consolidare fiscala. Daca situatia este atat de speciala cum a ajuns liderul UDMR , Kelemen Hunor, sa faca o prioritate din reforma constitutionala? Asta ne doare pe noi?  

      Prima mare greseala a PNL a fost fuziunea cu PDL. Atunci s-au plafonat la maxim 30% ca partid. A doua mare greseala a PNL este aceasta negociere cu PSD. Din acest moment, indiferent ce va face, PNL nu mai are cum sa faca un scor electoral bun in 2024. Asa ca Florine, poti sa-i dai inainte cu alianta cu PSD caci pentru tine si PNL nu mai conteaza. Curat ghinion :)

      Presedintele Iohannis, un barbat inalt, dar cu o viziune politica extrem de scurta. Nu pas cu pas ci centimetru cu centimetru. Cele doua ”guvernul meu” aduse la putere fara majoritate parlamentare s-au razbunat crunt la alegeri. Sau, dupa cum se vede acum, nici nu mai conta. Ce scor electoral facea PNL daca pandemia Covid o prindea pe doamna Dancila la guvernare? Curat ghinion, domnule presedinte... :)

      Si inca o intrebare de nespecialist. Ce nevoie urgenta are o tara saraca de corvetele alea care costa miliarde de dolari? Nu mai bine cumparam drone, rachete sol-aer, rachete portabile antitanc si rachete anti-nava?

      E jale mare si de partea UDMR-ului. Scade Viktor Orban serios in sondaje pentru 2022. Trebuie mobilizare maxima a secuilor si a maghiarilor la alegerile din Ungaria de peste 6 luni. UDMR nu are nicio relatie cu opozitia democratica din Ungaria si e pacat, zic eu...

      Trebuie neaparat modificata si constitutia Romaniei cat mai repede zice Kelemen Hunor, dar chiar nu am inteles de ce asta ar fi o prioritate. Poate ne mai explicati inca o data. 

      Ai mare dreptate USRistule. USR trebuie sa devina un PARTID PUTERNIC pana la alegerile din 2024,ca sa poata castiga alegerile si apoi sa UCIDA si mai multi romani decat in perioada cat a guvernat cu ceilalti UCIGASI de romani adica PNL.Daca pana acum,guvernarea de DRIAPTA PNL-USR a reusit sa UCIDA doar 50000 de romani,cand vor prelua guvernarea in 2024 vor ucide 5000000 milioane de romani in special pensionari,someri si asistati social si astfel Romania v-a ramane numai cu romani "curati" si cu o "rasa superioara" adica USRista dupa modelul .RASEI PURE" pe care o dorea HITLER.Toti TRADATORII care fac parte din USR,scoliti la Agenturile Straine din Vest,sau intors in TARA cu misiunea clara de a DECAPITA Poporul Roman si astfel STAPANII care iau scolit sa se infrupte pe NESATURATE din bogatiile Romaniei.Am vazut ca la EXTERMINAREA actuala a romanilor,participa si PNL care cu ajutorul FIUHRERULUI de la Cotroceni,au luat in stapanire Tara pe persoana fizica.Ai dracu romani,sa moara cat mai multi si cat mai repede astfel ca la alegerile din 2024 sa nu mai ramana decat 30% din populatia Tarii,care sa fie numai PNListi si USRisti la fel cati romani iau votat in 2020.CIOLACULE,nu umple PSD de CADAVRELE celor care mor pe capete de actuala guvernare. Daca IOHANNIS si CATU nu doresc sa vqa intelegeti pentru SALVAREA ROMANIEI si ROMANILOR de la actualul DEZASTRU,ai promis ca in doua zile,le voi spune romanilor ca cei care ii omoara nu doresc binele lor si atunci,stati in OPOZITIE si lasati UCIGASII sa UCIDA mai departe intrucat Romanii,isi cam merita soarta.!

      Ai mare dreptate USRistule. USR trebuie sa devina un PARTID PUTERNIC pana la alegerile din 2024,ca sa poata castiga alegerile si apoi sa UCIDA si mai multi romani decat in perioada cat a guvernat cu ceilalti UCIGASI de romani adica PNL.Daca pana acum,guvernarea de DRIAPTA PNL-USR a reusit sa UCIDA doar 50000 de romani,cand vor prelua guvernarea in 2024 vor ucide 5000000 milioane de romani in special pensionari,someri si asistati social si astfel Romania v-a ramane numai cu romani "curati" si cu o "rasa superioara" adica USRista dupa modelul .RASEI PURE" pe care o dorea HITLER.Toti TRADATORII care fac parte din USR,scoliti la Agenturile Straine din Vest,sau intors in TARA cu misiunea clara de a DECAPITA Poporul Roman si astfel STAPANII care iau scolit sa se infrupte pe NESATURATE din bogatiile Romaniei.Am vazut ca la EXTERMINAREA actuala a romanilor,participa si PNL care cu ajutorul FIUHRERULUI de la Cotroceni,au luat in stapanire Tara pe persoana fizica.Ai dracu romani,sa moara cat mai multi si cat mai repede astfel ca la alegerile din 2024 sa nu mai ramana decat 30% din populatia Tarii,care sa fie numai PNListi si USRisti la fel cati romani iau votat in 2020.CIOLACULE,nu umple PSD de CADAVRELE celor care mor pe capete de actuala guvernare. Daca IOHANNIS si CATU nu doresc sa vqa intelegeti pentru SALVAREA ROMANIEI si ROMANILOR de la actualul DEZASTRU,ai promis ca in doua zile,le voi spune romanilor ca cei care ii omoara nu doresc binele lor si atunci,stati in OPOZITIE si lasati UCIGASII sa UCIDA mai departe intrucat Romanii,isi cam merita soarta.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb