Marcel Diaconu, ASPAPLAST: "Avem nevoie de repornirea Oltchimului"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 9 septembrie 2015

Repornirea Oltchimului este necesară atât pentru economia noastră, cât şi pentru export, în condiţiile în care PVC-ul românesc este foarte cerut în special în Turcia şi Grecia, a afirmat, ieri, preşedintele Asociaţiei Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din Romania (ASPAPLAST), Marcel Diaconu, la deschiderea Expo Plast. Domnia sa susţine că industria maselor plastice este prezentă în toate domeniile economiei.

Potrivit acestuia, în sectorul maselor plastice, s-au înregistrat creşteri anuale, chiar şi în perioadele de criză: "Industria maselor plastice a înregistrat, în 2014, o pondere de 6,88% din totalul industriei prelucrătoare, comparativ cu 5,14% în 2013, ajungându-se la o producţie totală de 163 de kilotone. În sectorul ambalajelor merg 26% dintre produsele noastre, în domeniul automobilelor 22%, în domeniul electronicelor şi electrotehnicelor - 15%, uz casnic - 13%, industria materialelor de construcţii -12%".

Expo Plast, singurul eveniment din România pentru industria de mase plastice, reuneşte 50 de companii din România, Egipt, Grecia, Turcia, Slovacia şi Bulgaria. Expoziţia ocupă o suprafaţă de peste 2.500 metri pătraţi, prezentând noutăţile şi soluţiile unui domeniu marcat de tehnologizare, eficienţă şi competitivitate.

"Din păcate, în agricultură, folosirea maselor plastice este încă la un nivel scăzut, de numai 7% din totalul producţiei de mase plastice. În 2014, valoarea totală a comerţului internaţional pentru masele plastice, cauciuc şi articole din acestea a crescut până la 6,743 miliarde de euro", a adăugat preşedintele Asociaţiei Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România, citat de Agerpres.

Exporturile de mase plastice, cauciuc şi articole din acestea au fost, în 2014, de 2,496 miliarde euro, în timp ce importurile au atins 4,247 miliarde euro.

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a punctat: "Producţia de mase plastice creşte an de an. Din păcate, am întrerupt aprovizionarea, adică înseamnă că facem prelucrare activă. Aducem materie primă din alte părţi, semifabricate, şi le prelucrăm aici, ceea ce, evident, nu este satisfăcător din punct de vedere al valorii pe care noi o includem în aceste activităţi".

Peste 250 de companii româneşti şi străine sunt prezente la expoziţiile Print & Sign, Gifts Show şi Expo Plast care se desfăşoară la Romexpo, în perioada 8 - 11 septembrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb