Mari concerne străine vor veni în Parcul Industrial de Înalte Tehnologii din Cluj-Napoca

Ziarul BURSA #Companii / 21 ianuarie 2005

Directorul societăţii Tetarom, care administrează parcul industrial de înalte tehnologii cu acelaşi nume din Cluj-Napoca, Viorel Gavrea, a declarat că hala de 3.000 de metri pătraţi din incinta acestui obiectiv va fi ocupată de Fuji Magnetics, transmite Rompres. Potrivit lui Viorel Gavrea, Fuji Magnetics va investi circa 5 milioane de euro şi va produce în noul spaţiu casete profesionale pentru camerele Beta, precum şi alţi suporţi pentru imprimare audio, video etc.

Directorul societăţii Tetarom a afirmat că şi birourile aferente halei au deja clienţi, fiind vorba de firme româneşti şi străine care doresc să-şi mute sediile acolo. Viorel Gavrea a spus că, în conformitate cu ultimele grafice stabilite cu austriecii de la Alpine Bau, firma care se ocupă de construcţia şi de amenajarea parcului industrial, acest obiectiv va putea fi dat în folosinţă pînă în data de 30 iunie.

Conform sursei citate, este vorba de finalizarea lucrărilor de infrastructură şi de aducere a tuturor utilităţilor în aşa fel încît alţi doi investitori să poată demara construcţiile unor noi hale de producţie. "Cei de la Ruwel AG au nevoie de 6 hectare de teren în parcul industrial unde vor ridica hale în care se vor produce plăci cu circuite imprimate pentru industria de automobile. Investiţia lor este 50 de milioane de euro. Şi mai sunt cei de la Energobit, care vor un hectar de teren cu toate utilităţile pentru a construi o fabrică de echipamente automatizate", a precizat Viorel Gavrea.

Parcul Industrial de Înalte Tehnologii, înfiinţat de Consiliul Judeţean Cluj prin societatea Tetarom, are o suprafaţă totală de 20 de hectare, iar proiectul în acest sens a fost iniţiat în anul 2000, investiţia totală fiind de 11,5 milioane euro, din care suma de 5,5 milioane euro o reprezintă finanţările PHARE, 3,5 milioane euro fonduri europene, iar 1,5 resurse guvernamen-tale şi 1 milion euro fonduri judeţene. Viorel Gavrea a mai spus că firma germană Montupet şi-a manifestat interesul de a investi în Cluj-Napoca într-o fabrică producătoare de piese turnate din aluminiu pentru industria automobilelor. "Ca atare am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean şi am luat hotărîrea să facem un al doilea parc industrial, Tetarom II, în zona industrială din municipiu unde să se ridice halele de producţie ale firmei germane", a spus directorul SC Tetarom SA, care a adăugat că această investiţie ar fi de 120 de milioane de euro şi ar crea 2.500 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb