MARIAN-JEAN MARINESCU, MEMBRU AL PARLAMENTULUI EUROPEAN (PPE): "Abordarea strategică a SUA pentru reducerea emisiilor de carbon este diferită de cea a Uniunii Europene"

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional #Mediu / 10 decembrie 2021

Marian-Jean Marinescu, membru al Parlamentului European (PPE)

Marian-Jean Marinescu, membru al Parlamentului European (PPE)

"Statele Unite ale Americii vor să investească foarte mult în cercetare şi inovare şi abia apoi să ia măsurile care se impun pentru reducerea emisiilor de carbon; Noi, Europa, întâi luăm măsurile şi vedem ce iese din inovare pe parcurs", spune europarlamentarul

Abordarea strategică a Statelor Unite pentru reducerea emisiilor de carbon şi a efectelor schimbărilor climatic este diferită de cea a Uniunii Europene, a declarat, ieri, Marian-Jean Marinescu, membru al Parlamentului European (PPE), în cadrul unei conferinţe organizate de Biroul Parlamentului European în România pe tema pachetului legislativ Fit for 55. Europarlamentarul a spus de asemenea că acest pachet legislativ va schimba extrem de mult societatea europeană, atât la nivel social cât şi la nivel economic.

Marinescu a declarat: "Pachetul (Fit for) 55 este cel mai important pachet legislativ pe care l-am văzut de când sunt în Parlamentul european, din 2007. De ce? Pentru că are efecte majore, atât la nivel social, cât şi economic. Va schimba societatea foarte-foar­te mult şi cred că impactul, consecinţele, nu sunt încă clare în totalitate. Este evident că trebuie să facem ceva în această perioadă şi destul de repede, având în vedere schimbările climatice pe care le vedem toţi de jur-împrejur, însă eu cred că aceste măsuri pe care le luăm trebuie să ducă la un echilibru pentru că trebuie să luăm măsuri să combatem schimbările climatice, dar în acelaşi timp trebuie să păstrăm locurile de muncă şi competitivitatea economică. Altfel vom avea alte efecte care pot fi la fel de grave ca efectele create de schimbările climatice".

Europarlamentarul a spus de asemenea că nu există un acord global în sensul unor politici pentru reducerea emisiilor de carbon.

"Există acordul de la Paris, sunt conferinţele anuale privind schimbările climatice, dar după cum aţi văzut şi ultima conferinţă nu a dus la un acord global, nu toate statele au fost de acord cu ce se stabileşte acolo. Faptul că UE vrea să fie lider în acest subiect este foarte bine, dar nu ştim, eu nu cred că efectele vor fi extraordinar de benefice deci trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă şi să avem în vedere experienţa măsurilor aplicate până acum în alte domenii", a afirmat Marian-Jean Marinescu.

Acesta a arătat că fiecare zonă industrială dezvoltată are o abordare diferită.

"Abordarea Statelor Unite este diferită de abordarea Uniunii (Europene). Statele Unite ale Americii vor să investească foarte mult în cercetare şi inovare şi abia apoi să ia măsurile care se impun. Noi întâi luăm măsurile şi vedem ce iese din inovare pe parcurs. Celelalte state, vorbesc de cele care contează în ceea ce priveşte emisiile, China, Brazilia, India... China are o abordare mai clară dar celelalte state nu au o perspectivă foarte clară în această direcţie", a afirmat Marinescu.

Europarlamentarul a mai arătat că ceilalţi deputaţi europeni nu ştiu exact cum se va ajunge la ţinta de reducere a emisiilor angajată prin pachetul Fit for 55.

"Pachetul încearcă să introducă măsuri pentru a atinge ţinta de 55% (ţintă de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, comparativ cu nivelul emisiilor din 2005 - n.r.) votată şi de Parlamentul European. Parlamentul defapt a votat 60%, chiar dacă mulţi dintre cei care au votat mi-au spus că nu ştiu cum se ajunge la 60%, dar trebuie să fim ambiţioşi. Acesta a fost singurul argument pentru acel 60%. Eu nu sunt convins că ştim foarte bine cum ajungem la 55% reducere (a emisiilor de carbon). Să sperăm că progresul tehnologic, inovarea, ne va ajuta în acest sens pentru că este singura modalitate prin care putem atinge 55%. Acest pachet cuprinde prevederi, măsuri în ceea ce priveşte energia regenerabilă, eficienţa energetică şi mai ales introducerea comerţului cu certificate pentru emisii în transport, în aviaţie în continuarea schemei care este acum. În transportul rutier, maritim şi în locuinţe, în clădiri. Deci măsura privind mărirea eficienţei energetice în clădiri se referă la sistemele de încălzire pentru că acolo sunt utilizaţi combustibilii fosili", a spus Marian-Jean Marinescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E lovitura de presa aceasta declaratie!!!! Felicitari, Bursa!!!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb