Marian Moise, Domeniile Ostrov: Aprilie, ce mai proastă lună pentru vânzările de vinuri

Viviani Mirică
Companii #Bunuri de Larg Consum / 1 mai 2010

Preferinţele consumatorilor migrează spre preţurile economice, context în care producătorii trebuie să vândă vin de calitate la preţuri mici.

Preferinţele consumatorilor migrează spre preţurile economice, context în care producătorii trebuie să vândă vin de calitate la preţuri mici.

Piaţa autohtonă de vinuri este în cădere liberă, ca volume de vânzare şi poziţionare de preţ, a declarat recent Marian Moise, directorul executiv al companiei producătoare de vin "Domeniile Ostrov". Domnia sa a spus că aprilie din acest an este cea mai proastă lună din vânzări pe care a întâlnit-o de-a lungul carierei, cu o scădere estimată la 30%, comparativ cu luna martie.

Reprezentantul "Domeniilor Ostrov" este de părere că preferinţele consumatorilor migrează spre preţurile economice, din cauza situaţiei economice, context în care producătorii trebuie să se adapteze şi să vândă vin de calitate la preţuri mici.

Cel mai ieftin vin marca "Domeniile Ostrov" costă aproximativ un euro în magazine.

În ciuda dificultăţilor la nivel de industrie, compania intenţionează să realizeze o serie de investiţii în acest an, pe partea de vinificaţie şi turism, propunându-şi profit zero în primii patru ani de activitate, a declarat Moise.

Astfel, este planificată pentru acest an o investiţie de peste 2 milioane de euro într-o nouă linie de îmbuteliere şi creşterea capacităţii de stocare. În plus, tot în 2010 vor fi reconvertite 300 de hectare de viţă de vie, printr-o investiţie de 5 milioane de euro. "S-a făcut defrişarea viei, urmează plantarea", a explicat Moise.

În ultimii 4 ani, compania a investit circa 20 mil euro în construirea unei fabrici noi (7 milioane de euro) şi modernizarea alteia vechi, în utilaje, sistemul de irigaţie (500.000 de euro) şi în reconversia viei, pentru a-şi pregăti intrarea pe piaţa vinului din acest an.

Capacitatea de îmbuteliere în noua fabrică va fi de 150.000 de sticle pe săpămână, iar capacitatea de stocare, de peste 12 milioane de litri până în 2011(în prezent, este de 8 milioane de litri).

Pentru 2010, compania ţinteşte o cifră de afaceri de 6 milioane de euro. În prezent, societatea vinde circa 150.000 de sticle de vin pe lună, mizând pe 900.000 de unităţi vândute până în luna iunie.

Totodată, societatea va aloca în acest an peste 6 milioane de euro pe partea de turism, pentru construirea unui hotel de 5 stele cu spaţiu de birouri şi săli de conferinţă, în valoare de 1.500.000 de euro, plus o pensiune şi un restaurant de 500.000 de euro, o sală de degustare subterană(500.000 de euro), respectiv un parc de 4 milioane de euro care să cuprindă un port de iahturi, un teren de fotbal cu nocturnă şi un Aqua Park.

Sumele investite provin din fonduri europene, dar şi din surse proprii.

Marian Moise estimează că pensiunile vor fi terminate în acest an, iar hotelul, în 2011.

Pe partea de vinificaţie, "Domeniile Ostrovit" speră să se afle printer primii cinci producători din industrie, în următorii 3-4 ani.

"Domeniile Ostrov" curpind circa 1600 de hectare de teren, din care 1200 cu viţă de vie, iar restul, cu pomi fructiferi. Dacă, în prezent, podgoria Ostrov produce struguri pentru vin, până acum cinci ani era specializată pe strugurii de masă.

Compania este prezentă în peste 30 de judeţe din ţară, având peste 150 de clienţi la nivel naţional, pe partea de horeca, fiind prezentă şi în unele hipermarketuri.

Circa 90% din acţiunile firmei sunt deţinute de Horia Culcescu, 6% de statul roman, iar restul, de alţi acţionari.

"Domeniile Ostrov" a intrat pe piaţa vinurilor româneşti la începutul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb