MARIAN PETCU, PREŞEDINTE ŞI DIRECTOR GENERAL RECON: "Dezvoltarea proiectelor smart - o posibilă ieşire din criză"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2020

"Dezvoltarea proiectelor smart - o posibilă ieşire din criză"

Dezvoltarea proiectelor smart reprezintă o posibilă ieşire din criză, este de părere Marian Petcu, directorul general al companiei Recon SA - antreprenorul arenei de atletism din Craiova.

Domnia sa ne-a precizat: "Suntem de 27 de ani pe piaţă şi suntem cunoscuţi pentru calitatea proiectelor pe care le dezvoltăm. Toate proiectele mari se câştigă în urma unei licitaţii. Pe fiecare proiect lucrăm cu câţiva subcontractori strategici. De exemplu, în cadrul celui de faţă, am lucrat cu subcontractori ca MSPORT, care a realizat proiectele pentru gazon şi pentru iluminatul nocturn şi care a adus Electromagnetica în calitate de partener strategic. Am mai lucrat la o bază sportivă a Consiliului Judeţean, care a avut o fiabilitate extraordinară, cu aceiaşi subcontractori. Ne alegem partenerii cu care avem o experienţă bună şi avem un departament de ofertare foarte solid, construit în timp şi care este alcătuit din persoane extrem de capabile. La noi se merge pe calitate, ca să nu avem cheltuieli exorbitante în termenul de garanţie al lucrărilor, care, de obicei, este destul de mare. Nu suntem adepţii celui mai mic preţ, noi ne facem un preţ care să exprime calitatea şi fiabilitatea".

În opinia domniei sale, economia noastă nu a dezvoltat o competitivitate deosebită pe piaţa construcţiilor, existând o lipsă de competitivitate în sector: "La nivelul regiunii, ar trebui să fie 3-4 firme de nivelul nostru, care să lucreze la acelaşi nivel. Mai sunt câteva firme, dar ele activează pe partea de drumuri, iar noi suntem specializaţi pe construcţii civile şi industriale".

Împotriva crizei care se anunţă Recon încearcă să se păzească pe cât poate, însă nu are o strategie precisă, pentru că nici criza nu este bine definită, ne-a mai spus Marian Petcu, adăugând: "Căutăm soluţii, încercăm să prevedem ce se va întâmpla, măsurile clare sunt reprezentate de o diminuare a cheltuilelilor cu mărirea productivităţii, iar acest lucru ne duce la previziuni pe partea de angajaţi. Încercăm să schimbăm puţin strategia noastră, un obiectiv important fiind reducerea termenelor contractelor. Cu cât reduci costurile, cu atât scazi cheltuielile fixe înt-un contract. Soluţiile sunt cele de eficientizare, mecanizare, tehnologii, inventivitatea este foarte importantă, pentru a obţine o calitate bună la cos­turi reduse. Este singura modalitate de a ne ajuta să trecem prin criză".

Conform domniei sale, atât digitalizarea, cât şi proiectele smart sunt foarte importante, dar nu sunt foarte simplu de integrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb