Marin Ştefănel Dan a discutat cu BERD Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov

Adina Lateş
Fonduri Europene / 7 octombrie 2015

Primarul General Marin Ştefănel Dan a avut o întâlnire cu reprezentanta Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), dna Aura Răducu, în cursul zilei de marţi, la sediul Municipalităţii, pentru a analiza Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov, relatează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, a fost o analiză de etapă, având în vedere că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov trebuie finalizat până la 30 noiembrie 2015 şi urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Alături de Primarul General, la dezbatere au fost prezenţi viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea şi consilieri generali.

Prin acest Plan de Mobilitate se urmăreşte realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială şi teritorială în regiunea Bucureşti - Ilfov.

Proiectul este finanţat din fondurile B.E.R.D., iar titularul contractului de finanţare este Guvernul României, urmând ca Bucureştiul şi celelalte localităţi din judeţul Ilfov să fie principalii beneficiari ai acestui program.

Primarul General Marin Ştefănel Dan a stabilit ca la următoarea întâlnire în care se va analiza Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov să participe principalii operatori de transport public: Metrotex, RATB, operatori publici din Buftea şi Voluntari, alături de 50 - 60 operatori privaţi.

Planul îşi propune realizarea unei planificări strategice şi urmăreşte o viziune de dezvoltare a mobilităţii pentru perioada 2016-2030.

"Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este un document strategic şi un instrument de politică de dezvoltare, folosind un software de simulare a transporturilor având ca scop rezolvarea nevoilor de mobilitate ale persoanelor şi întreprinderilor pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii, contribuind în acelasi timp la atingerea obiectivelor europene privind protecţia mediului şi eficienţa energetică.

Acest proiect va asigura punerea în aplicare a conceptelor europene de planificare şi de management pentru mobilitatea urbană durabilă adaptate la condiţiile specifice regiunii Bucureşti - Ilfov şi va include lista măsurilor de îmbunătăţire a mobilităţii pe termen scurt, mediu şi lung, spre exemplu propunerea unei noi structuri de transport public integrat Bucureşti - Ilfov", se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb