MARINE LE PEN, LA SINAIA: "UE este un eşec absolut, din punct de vedere economic"

Ioana Dogaru
Politică / 16 aprilie 2016

"UE este un eşec absolut, din punct de vedere economic"

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi: "Autorităţile să dea un semnal că nu îi primesc bine pe extremiştii care îi numeau pe români - ţigani"

Actualizare 16:00

În discursul susţinut la Sinaia, Marine Le Pen a declarat că, din punct de vedere economic, UE este un eşec absolut. Aceasta a precizat că "efectele sunt devastatoare şi distrug orice speranţă de creştere şi dezvoltare".

Marine Le Pen susţine că Uniunii Europene nu îi pasă de prosperitatea naţiunilor, ci vrea doar să îşi impună dogmele.

"Acesta este singurul lucru care contează în ochii Comisiei, căreia nu îi pasă de tragediile umane pe care le provoacă. Democraţia este suprimată. Tot ceea ce vrea este suprimare absolută faţă de normele sale, pentru că euro, moneda unică, este un simbol al acesteia, refuză să renunţe la ea", a declarat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

Aceasta a adăugat: "Nu mai vrem acest tip de Uniune Europeană, dăunătoare, care pune naţiunile noastre una împotriva alteia. Astăzi, deşi statele noastre ar fi trebuit să fie unite în sânul aceluiaşi întreg, majoritatea relaţiilor dintre Franţa şi România nu aduc beneficii celor două popoare. Acelaşi lucru se întâmplă de asemenea şi în relaţiile dintre toate statele europene, incluse în această navă ciudată fără busolă, care este Uniunea Europeană".

Marine Le Pen a subliniat faptul că, din cauza directivei dezastruoase în legătură cu detaşarea lucrătorilor, mulţi români părăsesc ţara, profesând în altă parte, în loc să participe la dezvoltarea României.

"Dar nu mă las păcălită! Situaţia voastră este dificilă. România este o ţară mare, cu potenţial, care merită mai mult decât această sângerare umană teribilă, pe care a provocat-o pesimismul", a mai declarat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

"În acelaşi timp, mai ales în Franţa, modelul social construit după al doilea război mondial este subminat de costul imens pe care îl implică neplata contribuţiilor asigurărilor sociale şi a şomajului în masă", a adăugat aceasta.

Marine Le Pen este de părere: "Uniunea Europeană este atât de obsedată de ideea de concurenţă, încât merge până la a pune statele membre unul împotriva celuilalt, în loc să le permită să coopereze pentru proiecte comune excepţionale".

Le Pen a mai spus: "Amintiţi-vă mereu cuvintele lui Jean Claude Junker: «Nu poate exista nicio alegere democratică împotriva tratatelor europene». În alte cuvinte, tratele europene sunt mai importante decât oamenii.(...) Chiar şi în cazul în care concurenţa economică nu intră în discuţie, Uniunea Europeană se dovedeşte a fi dăunătoare".

Marine Le Pen a precizat că "cei mai răi criminali şi cei mai de seamă terorişti se pot deplasa nestingheriţi în Spaţiul Schengen".

"Traficanţii de toate felurile, islamişti radicali, armele, drogurile, produsele de contrabandă, traficul cu carne vie - uitaţi cine se bucură de fapt de libera circulaţie, o altă dogmă absurdă", a adăugat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

(I.D.)

----

Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franţa, este aşteptată, sâmbătă, la Sinaia, unde va fi key speaker-ul Conferinţei Internaţionale "Europa noastră - Europa Naţiunilor", transmite Mediafax. Prezenţa liderei extremiştilor francezi a stârnit reacţii dure din partea unor reprezentanţi PSD şi PNL.

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului Laurenţiu Rebega, unul dintre organizatori, conferinţa va fi susţinută de europarlamentari ai Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi a Libertăţilor, iar key speaker-ul va fi Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franţa şi membru al Parlamentului European.

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi consideră că autorităţile ar trebui să reacţioneze faţă de prezenţa în România a liderului Frontului Naţional şi să monitorizeze adunarea "radicalilor" care va avea loc la Sinaia, informează Agerpres.

"Ministerul de Externe şi autorităţile să dea semnal că nu primesc bine în România mesajul extremist al lui Marine Le Pen şi pe toţi extremiştii europeni care îi numeau pe români - ţigani. Prezenţa lui Marine Le Pen în România va cultiva neîncrederea românilor în Uniunea Europeană şi va susţine, tacit sau mai pe faţă, interesul rusesc de a dezbina şi a stăpâni Europa. Mă aştept ca autorităţile abilitate ale statului să monitorizeze cu atenţie adunarea radicalilor care sapă constant la temelia încrederii în Uniune, contribuind la situaţii de tip Brexit, pe care le vom deconta cu toţii, noi, europenii, dacă se ajunge la implozia Europei. Românii sunt toleranţi şi politicoşi, dar atitudinea politică cea mai adecvată a autorităţilor din România ar fi să exprime clar că Marine Le Pen, un politician extremist şi care s-a opus vehement aderării României în spaţiul Schengen, nu este binevenită în România", precizează Buşoi într-un comunicat.

Acesta mai precizează că reuniunea de la Sinaia, care va avea loc sâmbătă, este o "strânsură de radicali şi extremişti care vor să-şi mascheze pornirile autoritariste şi extremiste sub aparenţa unei moderaţii ipocrite".

Eurodeputaţii PSD Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Pascu au adresat, vineri, o scrisoare deschisă autorităţilor române şi societăţii civile cu privire la conferinţa internaţională organizată de "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor" la Sinaia.

"În condiţiile în care organizarea acestei reuniuni depăşeşte cadrul unui eveniment de campanie electorală pentru primăria oraşului Sinaia, întrebăm, pe această cale, autorităţile române competente cine şi pentru ce raţiuni a aprobat desfăşurarea acestei activităţi politice pe teritoriul României? Aceasta pentru că, dacă nimeni nu este responsabil, atunci înseamnă că oricine doreşte poate organiza orice pe teritoriul ţării noastre, fără să ceară nimănui aprobare pentru aceasta. Facem un apel la responsabilitate atât din partea autorităţilor publice de la cel mai înalt nivel, cât şi din partea societăţii civile! Nu putem asista impasibili la tentativele de a face din România polul unor ideologii periculoase, atitudini xenofobe şi rasiste", se arată în apelul celor doi europarlamentari, citat de Agerpres.

Aceştia au atras atenţia că MENL adună împreună partide de extremă dreapta din Europa, precum FPO din Austria, Vlaams Belang din Belgia, Frontul Naţional din Franţa, Lega Nord din Italia, dar şi că îşi găseşte simpatizanţi şi adepţi în mai multe partide de extremă-dreaptă, naţionaliste şi populiste de pe întreg teritoriul Europei.

"Discursurile acestor partide găsesc întotdeauna puncte comune în politici şi cuvântări îndreptate împotriva Uniunii Europene şi a NATO şi favorabile Federaţiei Ruse, de acolo de unde vin majoritatea finanţărilor pentru astfel de iniţiative, "mişcări" şi partide politice", au adăugat Pascu, vicepreşedinte al Parlamentului European, şi Boştinaru, vicepreşedinte al Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă.

Marine Le Pen este fiica lui Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al Frontului Naţional timp de 40 de ani.

Numele şefului extremiştilor francezi a apărut în ancheta "Panama Papers", după ce "Le Monde" a scris că apropiaţii preşedintelui partidului Frontul Naţional din Franţa, Marine Le Pen, au înfiinţat un sistem offshore "sofisticat" între Hong Kong, Singapore, Insulele Virgine Britanice şi Panama, având la bază documente aparţinând firmei de avocatură din Panama.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Ca voi egalitate (si democratie ) dar nu pentru catei".Cunoasteti ?

    Franta este intr-un colaps economi total, trandavia si nemunca, dau rezultate!!!!Hai sa inceteze sa mai dea lectii, sunteti penibili mai neam de escroci!!!

    1. Marine Le Pen susţine că Uniunii Europene nu îi pasă de prosperitatea naţiunilor, ci vrea doar să îşi impună dogmele.

    Cristian Busoi ? Da ce domle prim vice PNL nu iti place democratia ? Adicatelea discursul de extrema dreapta sau nationalist este anti-europa sau de fapt anti lachei europeni ca tine ?

    De ce sa nu fii denumit tigan cind vii la cersit in parlamentul european ? 

    1. Bușoi este un prostănac (și o spun nu ca să îl insult, ci este purul adevăr). Aloooo, de ce nu îi verifică nimeni modul în care a obținut averea nejustificată?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb