MARIO CENTANO: Planul franco-german este un mare pas înainte către o uniune fiscală

G.U.
Internaţional / 24 mai 2020

Planul franco-german este un mare pas înainte către o uniune fiscală

Propunerea franco-germană în ce priveşte înfiinţarea unui fond de relansare economică după epidemia de coronavirus marchează un pas important înainte pentru o mai mare integrare între ţările UE, a declarat Mario Centano, preşedintele Eurogrup, citat de Politico, conform G4Media.ro.

Franţa şi Germania au propus, luni, un fond de recuperare de 500 de miliarde de euro care ar urma să finanţeze ţările UE să repornească mai repede economia.

Fondul ar urma să funcţioneze temporar, ar urma să împrumute bani de pe pieţele financiare şi să-i distribuie guvernului prin intermediul bugetului UE, sub formă de granturi, nu de împrumuturi.

Fondul reprezintă "un mare pas înainte către o uniune fiscală şi către o uniune monetară cu adevărat funcţională", a declarat Centano pentru un interviu acordat Welt Am Sonntag.

Ministrul de finanţe portughez, care deţine preşedinţia clubului informal al ţărilor din zona euro, a mai spus că speră că detaliile asupra modului în care va opera acest instrument financiar vor fi agreate până în vară, dar a avertizat că negocierile dintre ţările UE vor fi "foarte complicate".

Fondul ar trebui să fie aprobat de toate ţările UE. Este încă neclar cum ar urma să fie împărţiţi banii între ţările UE. "Înainte de a discuta despre distribuirea banilor, trebuie să ştim cât are nevoie fiecare ţară. Banii din fondul de reconstrucţie trebuie să meargă către ţările cele mai afectate", a mai spus el.

Italia speră să primească 100 de miliarde din planul franco-german, o estimare pe care mulţi o consideră prea mare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. nu. nu e nici un pas inainte. nu unul real, final si decisiv.

    oameni buni, daca nu faceti un singur stat, cu un singur guvern, cu un singur parlament si un singur presedinte , cu o singura moneda si o singura datorie statala (sau federala) unica la nivel de UE nu ati facut nimic. 

    Comparati SUA cu proiectul SUE (statele unite ale Europei) : in SUA exista Doamne iarta-ma! state care se exploateaza oribil unele pe altele? New Jersey exploateaza Texas asa cum exploateaza Olanda sau Austria Romania? Despre ce vorbim aici?  

    SUE nu exista pana cand stapanii nu vor sta cu adevarat egali la masa cu popoarele instapanite in proiectul UE.  

    De aia SUE nu e SUA!  

    E vorba de relatiile intre partile componente ale UE, de civilizatii diferite, de totul DIFERIT! UE e o maioneza taiata!

    UE are nevoie de un Lincoln unul real si in fata caruia toate popoarele europene sa fie egale! Nu unii lupi si altii oi ! De aia UE va crapa.... ca ... unii lupi si altii oi!  

    1. Cea mai tare si mai bună analiză pe acest domeniu! Se nasc si in România oameni politici!

      dar lucrurile inanteaza pas cu pas . Bine ca nu stam pe loc si facem cite un pas inainte.Vor fi si pasi inapoi dar Europa terbuie sa fie unita daca nu vrea sa fie inghitita bucata cu bucata de marile puteri.Cum ar arata o Europa in care toate companiile importante ar fi detinute de chinezi,iar europnilor li se va rezerva rolul de prestatori de servicii pt milioanele de chinezi care vor veni sa conduca afacerile sau sa se relaxseze in Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb