Marius Budăi: "Ministrul Muncii din Austria m-a asigurat de susţinerea sa pentru accederea României în spaţiul Schengen"

G.D.
Politică / 13 martie 2023

Marius Budăi: "Ministrul Muncii din Austria m-a asigurat de susţinerea sa pentru accederea României în spaţiul Schengen"

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a avut astăzi o discuţie cu omologul său din Austria despre aderarea României la spaţiul Schengen, oficialul austriac dând asigurări privind susţinerea sa, precum şi a vice-cancelarului Werner Kogler, conform Agerpres.

"Am discutat astăzi, în cadrul unei bilaterale care a avut loc la Bruxelles, în marja Consiliului EPSCO, cu ministrul Muncii, Afacerilor Sociale, Sănătăţii şi Protecţiei Consumatorului din Austria, Johannes Rauch, despre accederea României în spaţiul Schengen. Ministrul Johannes Rauch m-a asigurat de susţinerea sa, dar şi de cea a vice-cancelarului Werner Kogler, preşedintele Partidului Verzilor", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că în cadrul întâlnirii a fost abordată şi tema importanţei lucrătorilor români din Austria, fiind discutat, cu precădere, subiectul privind situaţia îngrijitoarelor românce.

La reuniunea din decembrie 2022 a Consiliul JAI România şi Bulgaria au înregistrat un eşec în ceea ce priveşte accesul în Schengen, fiind acceptată doar Croaţia. În cazul României şi al Bulgariei nu a existat unanimitate, deşi cele două ţări au îndeplinit toate condiţiile tehnice necesare. Opoziţia a venit din partea Austriei şi a Olandei, aceasta din urmă precizând că Bulgaria nu este deocamdată pregătită pentru a intra în Schengen.

În ceea ce priveşte Austria, ea a susţinut că nu poate fi de acord cu extinderea spaţiului Schengen atât timp cât acesta, în opinia sa, nu este funcţional. Viena şi-a justificat poziţia, exprimată mai ales prin vocea ministrului de interne Gerhard Karner, prin faptul că în Austria au ajuns peste 100.000 de migranţi sau solicitanţi de azil, dintre care circa 75.000 nu fuseseră încă înregistraţi.

Karner a spus că acest lucru ar trebui să se întâmple de fapt atunci când este trecută frontiera Uniunii Europene şi că mulţi dintre cei neînregistraţi ar veni prin România sau Bulgaria.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Nu am nevoie sa aud ce zice Austria de romania ca sa stiu daca romania adera saua dopta euro!

    Ma anunta rata de devalorizare a leului in piata si muntele de datorie format in sectorul privat. 

    s c cret 

    1. Cei din AUR vor că România să iasă din UE și din NATO. Celor din AUR le transmit că mă simt protejat sub umbrela NATO. Nici din UE nu vreau să plec pentru că nu vreau să cerșesc viza pentru a merge de exemplu în Spania , Belgia etc. In aceste condiții celor din AUR le transmit că voi face mototol programul lor și îl voi arunca in locul unde trebuie să tragi apa

      Hosoronc, tronc, pleosc!

      lasa-te de beutura , ca probabil erai beat de ai auzit astea de la AUR , sau ai citit ceva si n-ai inteles .

    .dute mai Budei si bea o cafea. Tu nu esti in stare sa prezinti incredere la noi in tara. Omologul matale din Austria isi bate joc de matale. Ce sa fi zis si el,ca sa scape de matale .,tea trimis la plinbare.Iar matale repede ai venit acasa si te-ai dat mare.

    1. Ce sa vorbeasca increzutul austriac cu un fost sofer care si-a luat bacul la 36 de ani? Ce? In ce limba ati pus voi totul la cale mai Budai? I-ai zis si tu ca desi a mers mai greu cu bacul, cand te-ai rodat putin (nu e apropo), te-ai lansat si ai facut doua facultati si un master? I-ai spus, ca ai facut Spiru in paralel cu Bioterra? Sa nu ne creada prosti. E foarte important.

    Te-a asigurat ... Pe tine . Cine ești tu, măi ... fătălăule ? Du-te mă la ... BUDĂ ! ...

    1. Ați rezolvat problemele la pensii și ai rămas în gol de lucru măi ghiocel?. Nici în Botoșani nu te mai bagă în seamă cineva dapoi în Austria. ????????????

    Ești bolovan de crezi....

    Bolovan de lângă buda i 

    Dl Ministru Johannes Rauch nu a pomenit nimic despre pensiile speciale?

    Nu a zis chiar nimic despre plagiatorii din guvern si/sau despre penalii si spagarii din PSD "refugiati": Oprescu si mai nou Arsene? 

    1. Nu, n-a zis. A fost coplesit de personalitatea lui Budai, de elocinta lui. Pur si simplu s-a simtit pierdut. Este si firesc.

    iaca , ca s-a rezolvat , tot budai saracul le face pe toate ....... ce tot face lumea scandal cu schengenul asta cand problema nu mai este ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb