MARIUS BUDĂI: Vom realiza cu două dosare în plus faţă de cele asumate la Preşedinţia Consiliului UE

L.I.
Politică / 22 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat astăzi, la Braşov, că România va realiza "şase dintre cele patru dosare asumate" la Preşedinţia Consiliului UE, subliniind că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au felicitat ministerul pe care îl conduce, scrie News.ro.

"Noi ne-am asumat patru mari direcţii la Preşedinţia Consiliului UE şi, spre satisfacţia mea, vom realiza şase din cele patru. Patru deja le-am închis şi cu două suplimentare suntem pe acorduri parţiale şi anume: pe Fondul European de Ajustare la Globalizare - am obţinut, în Consiliul EPSCO de săptămâna trecută, o abordare parţială - nu putem obţine abordarea generală totală deoarece cadrul financiar pentru următorul exerciţiu bugetar nu este aprobat. În săptămâna aceasta, am realizat un acord parţial şi cred că, săptămâna viitoare, vom reuşi şi închiderea celui de al şaselea dosar şi anume pe nişte condiţii de muncă", a spus Budăi, conform News.ro.

Potrivit acestuia, alte trei directive se referă, în principal, la echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, egalitatea de gen şi la scăderea remuneraţiei dintre femei şi bărbaţi.

Ministrul Muncii a subliniat că, la nivel european, diferenţa de salarizare între femei şi bărbaţi este de 15,6, iar la noi 5,2 %, astfel că România a oferit "consultanţă" în această problemă, potrivit News.ro.

"Din acest punct de vedere, nu spun că am dat lecţii, dar am dat consultanţă. Am să vă spun cu lipsă de modestie că şi domnul Juncker şi domnul Tusk ne-au felicitat la scenă deschisă pentru ceea ce noi, ca şi preşedinţie a Consiliului UE în general - alaltăieri (miercuri-n.r.) am avut un summit tripartit - şi s-au referit direct la ministerul Muncii", a afirmat Budăi, conform publicaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb