MARIUS CRISTESCU, ATLAS COPCO ROMÂNIA: "Proiectele din infrastructură sunt o pierdere de timp şi energie"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2016

Estimare de creştere de 5-10% a activităţii de închiriere de echipamente pentru anul în curs

Atlas Copco România estimează o creştere de 5-10% pentru activitatea Diviziei de Închirieri Echipamente în acest an, în urma concentrării pe proiecte punctuale din industria de petrol şi gaze, industria producătoare şi pe lucrări în şantiere private pentru construcţia de centre comerciale, hale industriale, de depozitare sau producţie.

Marius Cristescu, Rental Manager Atlas Copco România, Bulgaria şi Serbia, a declarat: "Activitatea în domeniu în primul trimestru al anului a fost sub nivelul de anul trecut. Situaţia a apărut în contextul în care multe dintre proiectele foarte mari de anul trecut au fost implementate deja în perioada de iarnă, când în mod normal activitatea este scăzută. Această scădere nu este legată de activitatea normală din industrie şi sectorul de construcţii din România. Ne aşteptăm ca până la şfârşitul anului să înregistrăm o creştere de cel puţin 5-10% pentru divizia de închiriere de echipamente".

Atlas Copco România, filială locală a producătorului suedez de echipamente, furnizează compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul construcţiilor, minerit, şi sisteme de asamblare pentru industrie.

Afacerile companiei au ajuns la finalul anului trecut la peste 22 de milioane de euro în România. Divizia de Închirieri Echipamente a investit 1 milion de euro în flota de utilaje disponibile pe plan local.

În primele trei luni ale anului cele mai multe solicitări de închirieri de echipamente, compresoare şi generatoare au provenit din industria de petrol şi gaze, în principal din sectorul de rafinare, unde companiile investesc în mentenanţa proceselor.

"Companiile active în România în domeniul de exploatare şi producţie de petrol şi gaze caută şi câştigă contracte în afara graniţelor, în cadrul cărora participăm cu tehnica Atlas Copco. Deşi sunt restructurări în zona de explorare şi producţie, iar activitatea aproape a sistat complet în România, celelalte două segmente, de transport şi rafinare, sunt active", a spus Marius Cristescu.

Marius Cristescu: "Proiectele din infrastructură, o pierdere de timp şi energie"

În ceea ce priveşte preferinţele principalilor clienţi, majoritatea optează pentru echipamente cu randament ridicat şi eficienţă în exploatare, pentru perioade reduse de timp şi operaţiuni tehnice speciale, potrivit Atlas Copco. Referitor la domeniul investiţiilor publice şi al şantierelor pentru lucrări de infrastructură, unde tehnica din oferta Atlas Copco poate fi implicată într-o varietate mare de operaţiuni, reprezentanţii companiei întrevăd un volum minim de activitate: "Având în vedere că este un an electoral, iar banii se duc spre pensii, ajutoare sociale sau creşteri salariale bugetare, pot exista inaugurări pe hârtie, nu şi în realitate. Ar trebui să ne bucurăm dacă se finalizează proiectele începute în 2012-2014. În Departamentul de Închirieri nu mai căutăm proiecte în infrastructură, ar fi o pierdere de timp şi energie. Ne concentrăm pe tot ce nu ţine de proiecte cu bani de la buget".

Tehnică pentru proiecte de anvergură

Cel mai recent proiect în care divizia de Închiriere de Echipamente Atlas Copco a fost implicată este cel de revizie şi reparaţie a platformei marine de exploarare Diamond Offshore, care s-a aflat în Marea Neagră pentru operaţiuni de prospecţiune. Pentru acţiunea de revizie, ce a durat câteva săptămâni, Atlas Copco a furnizat un compresor portabil de aer XAHS 237+, cu o capacitate de 14,2 mc/minut, şi un compresor portabil fără ulei PTS 1600, cu o capacitate de până la 45,7 m³/minut.

"Lucrările de revizie şi reparaţii ale platformei marine au necesitat un flux constant şi de mare volum de aer comprimat pentru acţionarea utilajelor şi aparaturii, ceea ce înseamnă că a trebuit să includem în această lucrare unele dintre cele mai noi şi eficiente utilaje din flota de închiriere", a declarat Marius Cristescu.

Prin intermediul Diviziei de Închirieri, Atlas Copco s-a implicat şi în lucrările de consolidare a casei Nanu - Muscel, clădire monument istoric aflată lângă Academia de Studii Economice Bucureşti. Pentru operaţiunile de forare şi construire a pilonilor de consolidare a clădirii a fost furnizat un compresor de aer comprimat de mare putere XRHS 366, cu un debit de 22,2 mc/minut.

Fondată în 1873 în Stockholm, Atlas Copco este prezentă în 180 de þări, are peste 44.000 de angajaþi ºi a înregistrat în 2014 venituri totale de 10,3 miliarde euro. Anul acesta, la World Economic Forum, Atlas Copco a fost inclusă în topul celor mai sustenabile 100 companii din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb