Mark Zuckerberg a cenzurat reţeaua Facebook sub presiunile Casei Albe

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august

Mark Zuckerberg declară că a cenzurat Facebook în timpul pandemiei, sub presiunile venite de la administraţia Biden: "În 2021, oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Biden, inclusiv de la Casa Albă, au exercitat presiuni repetate asupra echipelor noastre pentru a cenzura un anumit conţinut legat de Covid-19, inclusiv satira şi umorul, exprimându-şi frustrarea atunci când nu eram de acord". (Sursa foto: facebook / Mark Zuckerberg)

Mark Zuckerberg declară că a cenzurat Facebook în timpul pandemiei, sub presiunile venite de la administraţia Biden: "În 2021, oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Biden, inclusiv de la Casa Albă, au exercitat presiuni repetate asupra echipelor noastre pentru a cenzura un anumit conţinut legat de Covid-19, inclusiv satira şi umorul, exprimându-şi frustrarea atunci când nu eram de acord". (Sursa foto: facebook / Mark Zuckerberg)

Călin Rechea

Într-o scrisoare trimisă preşedintelui Comisiei juridice a Senatului american, Jim Jordan, directorul executiv al companiei Meta, Mark Zuckerberg, declară că a cenzurat Facebook în timpul pandemiei sub presiunile venite de la administraţia Biden.

"În 2021, oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Biden, inclusiv de la Casa Albă, au exercitat presiuni repetate asupra echipelor noastre pentru a cenzura un anumit conţinut legat de Covid-19, inclusiv satira şi umorul, exprimându-şi frustrarea atunci când nu eram de acord", scrie Zuckerberg, care apoi subliniază că "exercitarea presiunilor guvernamentale a reprezentat o greşeală şi regret că nu am fost mai deschişi în această privinţă".

Directorul executiv de la Meta mai subliniază că în acea perioadă "am făcut o serie de alegeri pe care astăzi, în lumina noilor informaţii, nu le-am mai face".

Mark Zuckerberg promite în scrisoare că "nu trebuie să ne compromitem standardele în ceea ce priveşte conţinutul de pe platformele noastre în urma presiunilor exercitate de o administraţie, şi suntem gata să rezistăm dacă se va mai întâmpla aşa ceva".

Wall Street Journal a preluat pe larg conţinutul scrisorii lui Zuckerberg şi aminteşte că în perioada pandemiei "obiectivul declarat public al Facebook era de a împinge milioane de oameni către vaccinurile Covid-19", dar "în scrisoarea sa, Zuckerberg nu a indicat dacă s-a răzgândit cu privire la acest obiectiv sau dacă pur şi simplu a considerat că administraţia Biden a mers prea departe".

Pe marginea articolului din WSJ, un cititor a interogat sistemul de inteligenţă artificială Open AI, care a răspuns că "dacă cineva încalcă cu bună ştiinţă articolul 7 din ICCPR (International Covenant on Civil and Political Rights, Pactul internaţional pentru drepturile civile şi politice) prin împingerea sau constrângerea unor persoane să primească un tratament medical experimental fără consimţământul lor liber şi în cunoştinţă de cauză, acest lucru ar putea fi considerat o încălcare gravă a dreptului internaţional. În special, dacă astfel de acţiuni fac parte dintr-o practică generalizată sau sistematică, acestea ar putea fi considerate crime împotriva umanităţii".

Tot în scrisoarea trimisă Comitetului juridic al Senatului american, directorul executiv de la Meta a abordat şi limitarea accesului utilizatorilor Facebook la informaţiile prezentate de New York Post, cu privire la legătura dintre membrii familiei Biden şi compania Burisma din Ucraina, în perioada campaniei electorale prezidenţiale din 2020.

"FBI ne-a avertizat despre o potenţială acţiune de dezinformare a Rusiei, iar când am văzut ştirea din New York Post cu acuzaţiile de corupţie la adresa familiei lui Joe Biden, am trimis ştirea spre verificare", se arată în scrisoare. În perioada verificării, a cărei durată nu este precizată, ştirea din New York Post a fost "retrogradată", astfel încât algoritmii de promovare a ştirilor să "o treacă cu vederea".

"De atunci a devenit clar că informaţiile nu au fost dezinformare rusească şi, în retrospectivă, nu ar fi trebuit să retrogradăm articolul", mai subliniază Zuckerberg, care apoi arată că "ne-am schimbat politicile şi procesele astfel încât să nu se mai întâmple aşa ceva". În acest sens, "Facebook nu mai retrogradează ştirile şi articolele în timp ce se aşteaptă rezultatele verificărilor".

Toate aceste dezvăluiri au implicaţii deosebit de grave, atât din punct de vedere al transparenţei informaţionale, dar mai ales din perspectiva manipulării grave a procesului electoral şi a subminării democraţiei.

Următorul pas ar trebui făcut de justiţia americană, dar şi de sistemele de justiţie din toate ţările afectate de cenzura impusă de conducerea Facebook sub presiunile Casei Albe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb