Mass-media: Alimentarea cu electricitate, restabilită în Venezuela în urma unui "black-out" generalizat

A.F.
Internaţional / 1 septembrie

Mass-media: Alimentarea cu electricitate, restabilită în Venezuela în urma unui "black-out" generalizat

Alimentarea cu electricitate era restabilită în Venezuela, în urma unei pene generalizate de peste 12 ore, atribuită de putere unui "sabotaj" al opoziţiei, la o lună după realegerea contestată a lui Nicolas Maduro, relatează AFP.

O pană a intervenit la Centrala Hidroelectrică Simon Bolívar, cea mai mare din ţară, vineri dimineaţa.

Întreaga Venezueală a rămas fără curent, înviind spectrul penei masive din 2019 care a durat cinci zile.

"Suntem pe cale să normalizăm, regularizăm, pas cu pas, cu garanţii, cu securitate", anunţa vineri seara Maduro la televiziune, fără să dea cifre precise nici despre întreruperi şi nici despre starea recuperării reţelei.

"Acesta este un atac plin de răzbunare, de ură, care vine de la curente fasciste (...) care pretind că sunt opoziţia politică", ataca el, declarându-se convins că acesta a fost organizat din "Statele Unite".

Electricitatea a înceout să revină în anumite state vineri şi era restabilită în cea mai mare parte a ţării sâmbătă, potrivit presei locale şi unor utilizatori contactaţi de AFP.

Dificultăţi persitau însă în state andine ca Merida şi Tachira şi în statele vecine Lara şi Zulia (vest), dar şi în Bolívar (sud), regiuni de obicei afectate de întreruperi ale curentului.

"La Michelena (Tachira), curentul a revenit către miezul nopţii. El a revenit mai devreme, seara, dar s-a luat şi nu mai venea", a declarat AFP Thais Hernandez, o dentistă în vârstă de 29 de ani.

ONG-ul VE Sin Filtro, care măsoară nivelul conectivităţii la Internet în ţara afectată de pană, a anunţat conectivitate de 92,7% sâmbătă în zori.

Serviciul metroului din Caracas a fost complet restabilit, au anunţat autorităţile însărcinate cu transporile.

Potrivit lui Jose Aquilar, un expert în reţele electrice, pana ar fi putut să aibă loc în urma unei "defecţiuni" care "n-ar fi trebuit să se agraveze, însă precaritatea sistenului electric venezuelean este atât de mare încât un lucru antrenează altul", a declarat el AFP.

Un fost adjunct al ministrului Energiei Electrice, Victor Poleo, consideră că este vorba "probabil despre o descărcare atmosferică" iar sistemele de protecţie "au căzut în pană" din cauza "lipsei unei întreţineri şi înlocuirii" materialului.

Acest "black-out" a avut loc în timp ce Venezuela se află într-o gravă criză postelectorală după alegerile prezidenţiale de la 28 iulie, iar opoziţia revendică o victorie împoriva lui Nicolas Maduro.

Vemezuela este afectată cu regularitate de pene de curent localizate şi pierderi de sarcină, însă rareori de pene generalizate.

Puterea aribuie cu regularitate aceste incidente unor "atacuri" orchestrate de către Statele Unite şi opoziţie, cu scopul de a o răsturna.

Însă opoziţia şi numeroşi specialişti consideră că aceste pene recurente sunt rezultatul unei proaste gestionări a dectorului industrial, care s-a deteriorat odată cu criza economică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb