Mass-media: "Mii de israelieni, inclusiv miniştri, au cerut restabilirea coloniilor în Fâşia Gaza"

T.B.
Internaţional / 29 ianuarie

Mass-media: "Mii de israelieni, inclusiv miniştri, au cerut restabilirea coloniilor în Fâşia Gaza"

Mii de israelieni, printre care şi miniştri, favorabili restabilirii coloniilor din Fâşia Gaza, s-au adunat duminică seară la Ierusalim, îndemnându-l pe prim-ministru să meargă mai departe cu acest proiect, relatează AFP.

Miniştrii de extremă-dreapta din partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu, împreună cu alţi membri ai guvernului, au luat parte la un miting în Israel, în contextul în care conflictele dintre armata israeliană şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Gaza s-au amplificat, relatează sursa menţionată.

La acest miting, ministrul pentru Securitate Naţională, Itamar Ben-Gvir, a făcut apel la "încurajarea" emigrării voluntare a locuitorilor din Gaza, referindu-se la grupurile de colonişti israelieni care au locuit cândva în Gaza, conform sursei. Alţi unsprezece miniştri au fost prezenţi la această întâlnire, unde s-a pledat pentru reîntoarcerea coloniilor şi pentru expulzarea palestinienilor din Gaza, subliniindu-se că aceasta este singura modalitate de a asigura securitatea Israelului, precizează sursa.

Mitingul a evidenţiat o facţiune extremistă care câştigă teren în Israel, iar această dezvoltare ridică riscul de adâncire a divergenţelor între Israel şi principalul său aliat, Statele Unite, conform sursei.

Cu toate acestea, premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a susţinut niciodată planul de reînfiinţare a coloniilor în Gaza, declarând că aceasta "nu este un obiectiv realist", relatează AFP. În plus, nu a organizat încă o reuniune a guvernului său dedicată planificării "zilei de după" războiului, adaugă sursa.

Conflictul dintre Israel şi Hamas a escaladat după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie, soldat cu numeroase victime în Israel, menţionează sursa citată. Ca răspuns, Israelul a lansat o operaţiune militară în Gaza, iar bilanţul victimelor a crescut semnificativ, majoritatea fiind femei, copii şi adolescenţi palestinieni, potrivit sursei relatate.

Guvernul Netanyahu este considerat cel mai religios şi ultranaţionalist din istoria Israelului, iar politica sa de extindere a coloniilor în Cisiordania ocupată este în contradicţie cu abordarea Statelor Unite, transmite sursa. Comentariile recente ale unor miniştri israelieni de extremă-dreapta, care au pledat pentru reînfiinţarea coloniilor în Gaza după război, au fost criticate ca fiind "iresponsabile" de către Departamentul de Stat al SUA, informează sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Israelul nu se poate opri decat dupa restabilirea granitelor pe linia regatului biblic. De abia atunci se va semna pacea, daca va mai avea cine sa o semneze.

    1. Atunci ONU si Consiliul de Securitate trebuie sa desfiinteze statul Israel daca acesta nu se poate opri si nu poate respecta rezolutiilor ONU. Este mai usor decat crezi.

      Si rusilor sa le faca la fel ca si acolo sunt rezolutii ONU. Trebe desfiintati!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb