Mass-media: Novo Nordisk va construi o fabrică de 4,1 miliarde de dolari pentru a creşte producţia Wegovy, Ozempic

T.B.
Companii / 25 iunie

Mass-media: Novo Nordisk va construi o fabrică de 4,1 miliarde de dolari pentru a creşte producţia Wegovy, Ozempic

Compania farmaceutică daneză Novo Nordisk a anunţat luni că va cheltui 4,1 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Clayton, Carolina de Nord, în încercarea de a spori livrările cu medicamentul său de succes pentru slăbit Wegovy, tratamentul pentru diabet Ozempic şi alte terapii injectabile, transmite CNBC.

Cererea pentru Wegovy şi Ozempic a depăşit oferta în ultimul an, provocând deficite intermitente în SUA şi forţând producătorul danez de medicamente să investească masiv pentru a-şi creşte amprenta de producţie, conform sursei.

Compania a declarat că intenţionează să investească 6,8 miliarde de dolari în producţie anul acesta, faţă de aproximativ 4 miliarde de dolari anul trecut.

Noua unitate de producţie va fi responsabilă pentru umplerea şi ambalarea seringilor şi stilourilor injectabile pentru medicamente, potrivit unui comunicat al companiei.

"Această investiţie ne oferă într-adevăr oportunitatea de a deservi mai mulţi pacienţi", a declarat Doug Langa, şeful operaţiunilor din America de Nord al Novo Nordisk, într-un interviu, potrivit agenţiei de presă menţionate.

"Important, cred că celălalt mesaj cheie aici este investiţia în continuare în SUA, aşa că cred că suntem foarte mândri de asta."

Construcţia fabricii de 1,4 milioane de metri pătraţi a început şi este de aşteptat să fie finalizată între 2027 şi 2029, a spus Novo Nordisk. Compania a spus că fabrica va avea 1.000 de muncitori, adăugându-se celor 2.500 de angajaţi care lucrează deja la cele trei fabrici existente din Carolina de Nord, potrivit sursei.

Acestea includ două fabrici care sunt deja operaţionale în Clayton - una responsabilă de lucrările de umplere şi finisare şi altul dedicat producerii ingredientului activ în medicamente precum Wegovy şi Ozempic.

Compania are, de asemenea, o fabrică în Durham, Carolina de Nord, responsabilă pentru fabricarea şi ambalarea medicamentelor orale, cum ar fi pilula sa pentru diabet Rybelsus, şi o altă unitate în West Lebanon, New Hampshire, transmite sursa citată.

Alte douăsprezece unităţi de producţie sunt situate în Danemarca, Franţa, China, Japonia, Algeria, Brazilia, Iran şi Rusia, potrivit unui purtător de cuvânt al Novo Nordisk.

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a angajat, de asemenea, miliarde de dolari pentru a creşte capacitatea de producţie pentru popularele sale GLP-1 pentru pierderea în greutate şi diabet, Zepbound şi Mounjaro. În mod similar, compania are mai multe fabrici de producţie în Carolina de Nord, notează CNBC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb