MCIN a prezidat Consiliul Educaţiei de la Bruxelles

P.P.
Politică / 24 mai 2019

MCIN a prezidat Consiliul Educaţiei de la Bruxelles

Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a prezidat ieri secţiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, de la Bruxelles, unde au fost adoptate două seturi de recomandări politice pentru susţinerea creativităţii tinerilor, respectiv pentru sprijinirea co-producţiilor europene, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

În cadrul Consiliului s-a mai discutat şi despre posibile noi măsuri la nivel UE în vederea combaterii dezinformării şi a recâştigării încrederii cetăţenilor europeni în mijloacele de comunicare mass-media.

Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a declarat: "Viitorul Europei depinde de tinerii europeni. Sunt, însă, generaţiile tinere pregătite pentru viitor? Trebuie să facem mai mult decât să le oferim educaţie şi formare profesională. Este necesar să le îmbunătăţim potenţialul creativ şi gândirea critică. Tinerii şi copiii ar trebui să aibă mai mult acces la cultură şi să fie încurajaţi să participe la activităţile culturale pentru a li se permite să facă faţă mai bine provocărilor viitoare. Pe termen lung, acest demers va stimula sectoarele culturale şi creative şi va avea un impact pozitiv asupra economiei", a declarat De asemenea, miniştrii au adoptat concluzii privind îmbunătăţirea circulaţiei transfrontaliere a operelor audiovizuale europene, cu accent pe co-producţii. Concluziile admit că diversitatea culturală şi lingvistică a Europei reprezintă un atu important pentru sectorul audiovizual european.

Tot în cadrul Consiliului desfăşurat ieri, la Bruxelles, Preşedinţia a informat cu privire la rezultatul Reuniunii Miniştrilor Culturii şi Afacerilor Europene care a avut loc la Paris în data de 3 mai 2019, întâlnire ce a precedat incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris. În cadrul întâlnirii, condusă de Franţa şi de Preşedinţia României, miniştrii şi-au exprimat angajamentul de a crea o reţea europeană de expertiză pentru patrimoniul cultural, care să ofere consultanţă şi sprijin la cerere atunci când un stat membru va avea nevoie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb