MCTI anunţă că stocarea anumitor date de către operatorii de telefonie mobilă este o cerinţă europeană şi respectă dreptul la intimitate a persoanei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 decembrie 2008

În urma publicării în Monitorul Oficial a Legii 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, din data de 21 noiembrie, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei precizează că prevederile actului normativ se vor pune în aplicare în conformitate cu cerinţele europene, cu respectarea dreptului la intimitate a persoanei dar şi cu protecţia datelor cu caracter personal.

În Legea 298/2008 este prevăzută obligativitatea firmelor de comunicaţii electronice de a stoca, pentru şase luni, anumite date privind apelurile telefonice, mesajele scrise sau email-uri, generate sau prelucrate prin serviciile furnizate, informaţii care pot fi accesate de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Ministerul Public, Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Serviciul de Informaţii Externe (SIE), la solicitarea acestora. Informaţiile vor putea fi puse la dispoziţia MIRA, Parchetului, SRI şi SIE în scopul utilizării în cadrul activităţilor de cercetare, de descoperire şi de urmărire a infracţiunilor grave.

Legea stabileşte că vor fi păstrate doar datele de trafic şi de localizare a persoanelor fizice şi juridice, precum şi datele conexe necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului înregistrat.

Actul normativ nu se va aplica în ceea ce priveşte conţinutul comunicării sau informaţiile consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice.

Potrivit aceleiaşi legi orice accesare intenţionată sau transfer al datelor păstrate fără autorizare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Legea 298/2008 transpune Directiva 2006/24/CE privind reţinerea datelor generate şi prelucrate de către furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în aprlie 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb