ME s-a întânit cu General Dynamics, Bell Helicopter şi The Boeing Company

A.C.
Companii / 29 martie 2017

ME s-a întânit cu General Dynamics, Bell Helicopter şi The Boeing Company

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a avut astăzi, o serie de întâlniri cu delegaţiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter şi The Boeing Company, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei (ME).

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au abordat aspecte de interes pentru investiţiile din ţara noastră, oficialul român punând accentul pe importanţa creşterii investiţiilor americane în România, care pot contribui la dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Mihai Tudose a spus: "În cadrul întâlnirilor cu cele trei companii americane am identificat oportunităţi de dezvoltare ale unor proiecte comune concrete în industria de apărare şi de atragere de investiţii care pot crea noi locuri de muncă şi pot profesionaliza angajaţii, astfel contribuind la ridicarea nivelului de trai în zonele în care aceste companii activează".

Delegaţiile companiilor americane au reiterat că ţara noastră poate fi un partener strategic industrial ideal, putând dezvolta în România afaceri sustenabile, competitive şi pe termen lung.

În acest context, reprezentanţii companiilor si-au exprimat interesul în ceea ce priveşte necesităţile de înzestrare ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru a putea identifica potenţialele oportunităţi de colaborare.

Bell Helicopters Textron şi IAR au în derulare un Memorandum semnat in luna mai, 2016, prin care se defineşte şi se reglementează aspectele viitoarei colaborări. Potrivit prevederilor acestui Memorandum, se afirmă disponibilitatea părţilor pentru o colaborare în ipoteza în care Guvernul Român va decide achiziţionarea elicopterelor de atac AH-1 Z.

Ministerul Economiei îşi doreste ca societăţile din portofoliul său, care activează în industria de apărare, să fie sustenabile, eficiente şi competitive, capabile să furnizeze produse şi sisteme care să corespundă cerinţelor structurilor din Forţele Sistemului Naţional de Apărare şi standardelor NATO şi UE iar acest lucru se poate realiza şi prin parteneriate şi cooperări industriale cu companii autohtone şi străine de calibru.

Membrii Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO) se află în ţara noastră zilele acestea, în cea de-a cincea si cea mai mare misiune de promovare economică americană în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb