Meat & Milk 2015: "Punem lacăt sau deschidem perspective?"

Elena Deacu
Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 2 aprilie 2015

"Punem lacăt, sau deschidem perspective?" Aceasta este întrebarea pe care fermierii şi procesatorii din industriile de carne şi lapte ale României şi-o pun în această perioadă dificilă pentru întregul mediu de afaceri.

Sub semnul acestei întrebări se va desfăşura ziua de 3 iunie a EXPO - Conferinţei Internaţionale Meat & Milk, eveniment care va fi găzduit de Hotel Alpin din Poiana Braşov. Sub titlul "Politici de sprijin, retehnologizare, performanţă - priorităţi pentru ieşirea din impas", participanţii vor avea oportunitatea de a discuta direct cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu întrebări şi opinii în timpul prezentărilor şi dezbaterilor.

Programul zilei va fi deschis de şedinţa generală în care, după deshiderea oficială, doamna Viorica Dancila - Vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, precum şi un reprezentant al MADR, vor face o radiografie a stării de fapt a celor două sectoare, urmând să anunţe ultimele măsuri luate la nivel comunitar şi naţional, pentru a depăşi problemele actuale.

În continuare, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic, dar şi bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje şi echipamente destinate fermierilor şi procesatorilor români, precum şi cele mai noi oportunităţi de finanţare a afacerilor din domeniu.

După coffee break, sunt programate workshop-urile:

- Fermă de carne şi lapte: Ferma viitorului=Retehnologizare şi Performanţă

- Carne - Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi pieţe

- Lapte - Procesatori: Performanţă într-un mediu economic instabil

Fiecare workshop va conţine câte cinci prezentări în care speakeri ai unor firme de prestigiu vor detalia pentru participanţi cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme şi echipamente de gestionare a riscului de sănătate a animalelor şi siguranţă alimentară, produse de finanţare destinate special fermierilor şi procesatorilor, tehnologii sustenabile şi de furnizare a energiilor regenerabile.

La finalul fiecărui workshop vor avea loc următoarele dezbateri:

- Fermă de carne şi lapte: Condiţia fermierului român în UE: Rol principal, sau figuraţie? În faţa fermierilor vor participa ca speakeri reprezentanţi ai MADR, APIA, AFIR şi preşedinţi ai principalelor asociaţii profesionale de fermieri, discuţiile urmând a avea un caracter liber, deschis.

- Carne - Procesatori: Etichetarea de origine, eşecul unei politici la nivel european. Tema va fi dezbătută de Laurenţiu Rebega-Membru al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, speakeri din partea ARC, Romalimenta, Parlamentul României, ANSVSA şi ANPC.

- Lapte - Procesatori: Hipermarketul, partener sau concurent? Dezbaterea va fi susţinută de Dorin Cojocaru-Preşedinte APRIL, Florin Căpăţână- Vicepreşedinte AMRCR, precum şi un invitat din partea Consiliului Concurenţei.

În după amiaza zilei de 3 iunie, în cadrul secţiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare în ferme şi unităţi de procesare a cărnii şi laptelui, participanţii putând să vadă direct la faţa locului modul de dezvoltare şi susţinere a unei afaceri, vor putea face evaluări ale propriului business, în raport cu firmele vizitate, vor afla noi informaţii de ordin tehnologic, volum al afacerilor etc.

Cina festivă, la care vor fi invitaţi toţi cei prezenţi, seara va fi o continuare firească, destinsă, relaxantă, a programului de Networking care reprezintă unul dintrele punctele forţe ale EXPO - Conferinţei Internaţionale Meat & Milk, facilitând realizarea de noi legături de afaceri, schimbul de informaţii, indentificarea de oportunităţi de dezvoltare a propriului business. Ca noutate, va fi organizat un spaţiu pentru contacte şi discuţii de afaceri, elaborarea de strategii bilaterale, acţiuni comerciale comune, dialoguri confidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb