"Mecanica Ceahlău", în topul randamentelor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 februarie 2011

"Mecanica Ceahlău", în topul randamentelor

Titlurile "Mecanica Ceahlău" au adus cele mai mari câştiguri investitorilor, în ultima lună, apreciindu-se cu 15,56%, în intervalul 17 ianuarie -17 februarie.

Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 2,441 milioane lei, după ce, cu un an înainte, raportase pierderi de 6,119 milioane lei.

Cifra de afaceri a societăţii a cres­cut cu 27,63%, până la 22,201 milioane lei. Acţionarii societăţii au aprobat, în adunarea generală, un buget de venituri şi cheltuieli pentru 2011 care prevede un profit brut de 777.045 lei.

Societatea din judeţul Neamţ este controlată de Sif Moldova, care deţine 55,1% din capitalul social, în timp ce fondul de investiţii Eastern Eagle Fund Ltd. Winward Cym are 21,56% din titluri.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a coborât cu 9,34%, în intervalul analizat, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 2,46%. BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 4,10%.

La capitolul fonduri de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de "OTP BalansisRO", care a adus investitorilor ce şi-au plasat economiile în astfel de unităţi de fond un profit de 4,87%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 17 ianuarie, să constituie depozite în euro la "ATE Bank" sau la "Carpatica" au obţinut în continuare randamente uşoare, de 0,29%. Şi investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de cel mult 0,83% a economiilor, dacă ar fi optat pentru Piraeus Bank, care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, cu 0,16%.

Cotaţia aurului a pierdut 0,81%, în perioada analizată, BNR afi­şând un curs de aproximativ 138 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1375 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 11. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb