Media: Creşterea numărului de posturi non-agricole din SUA a fost revizuită în scădere cu 818.000

A.F.
Internaţional / 22 august

Media: Creşterea numărului de posturi non-agricole din SUA a fost revizuită în scădere cu 818.000

Economia SUA a creat cu 818.000 de locuri de muncă, mai puţine decât arăta raportul iniţial, într-o perioadă de 12 luni până în martie 2024, a raportat miercuri Departamentul Muncii, citat de CNBC.

Ca parte a revizuirilor sale anuale preliminare ale cifrelor referitoare la locurile de muncă non-agricole, Biroul de Statistică a Muncii a declarat că creşterea efectivă a locurilor de muncă a fost cu aproape 30% mai mică decât cea raportată iniţial, de 2,9 milioane, din aprilie 2023 până în martie a acestui an.

Revizuirea nivelului total al salariilor de -0,5% este cea mai mare din 2009. Cifrele sunt revizuite în mod obişnuit în fiecare lună, dar BLS face o revizuire mai amplă în fiecare an, când primeşte rezultatele recensământului trimestrial al forţei de muncă şi al salariilor.

Wall Street a aşteptat cifrele revizuirilor, mulţi economişti aşteptând o reducere considerabilă a cifrelor raportate iniţial. Chiar şi cu aceste revizuiri, crearea de locuri de muncă în perioada respectivă a fost de peste 2 milioane, dar raportul ar putea fi privit ca un indiciu că piaţa muncii nu este atât de puternică pe cât arătase raportarea BLS anterioară.

Acest lucru, la rândul său, ar putea oferi un impuls suplimentar pentru Rezerva Federală pentru a începe să scadă ratele dobânzilor.

"Piaţa muncii pare mai slabă decât s-a raportat iniţial. O deteriorare a pieţei muncii va permite Fed să evidenţieze ambele părţi ale mandatului dublu, iar investitorii ar trebui să se aştepte ca Fed să pregătească pieţele pentru o reducere la întâlnirea din septembrie", a declarat Jeffrey Roach, economist şef la LPL Financial."

La nivel de sector, cea mai mare revizuire descendentă a avut loc în serviciile profesionale şi de afaceri, unde creşterea locurilor de muncă a fost cu 358.000 mai mică.

Alte domenii revizuite în scădere au inclus agrement şi ospitalitate (-150.000), producţia (-115.000) şi comerţ, transport şi utilităţi (-104.000).

În cadrul categoriei de comerţ, numărul locurilor de muncă create în comerţul cu amănuntul a fost redus cu 129.000.

Câteva sectoare au înregistrat revizuiri în sus, inclusiv învăţământul privat şi serviciile de sănătate (87.000), transportul şi depozitarea (56.400) şi alte servicii (21.000).

Posturile guvernamentale au fost puţin modificate după revizuiri, cu o creştere de doar 1.000.

Locurile de muncă non-agricole au totalizat 158,7 milioane până în iulie, o creştere de 1,6% faţă de aceeaşi lună din 2023.

Au existat, totuşi, îngrijorări că piaţa muncii începe să slăbească, cu creşterea ratei şomajului la 4,3% reprezentând o creştere de 0,8 puncte procentuale de la nivelul minim din ultimele 12 luni

Cu toate acestea, o mare parte din creşterea ratei şomajului a fost atribuită unei creşteri a numărului de persoane care se întorc în forţa de muncă, mai degrabă decât unei creşteri pronunţate a disponibilizărilor.

Oficialii Rezervei Federale urmăresc cu atenţie situaţia locurilor de muncă şi se aşteaptă să aprobe prima reducere a ratei dobânzii din ultimii patru ani, când se vor întâlni în septembrie.

Preşedintele Jerome Powell va susţine vineri un discurs de politică monetară foarte aşteptat, la reuniunea anuală a Fed din Jackson Hole, Wyoming, care ar putea pune bazele unei politici monetare mai relaxate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb