Media: Dronele ucrainene ar fi lovit un aerodrom rusesc în Arctica şi ar fi avariat un bombardier strategic

R.S.
Internaţional / 28 iulie

Media: Dronele ucrainene ar fi lovit un aerodrom rusesc în Arctica şi ar fi avariat un bombardier strategic

Drone ucrainene au atacat sâmbătă aerodromul rus Olenia din nordul îndepărtat al ţării, lovind un bombardier strategic, relatează Politico, citând relatări de presă.

Dronele au vizat un avion purtător de rachete supersonice cu rază lungă de acţiune, Tupolev Tu-22M3, baza "aviaţiei strategice", potrivit Ukrainskaia Pravda, care citează surse din serviciile de informaţii ale Ucrainei.

Situată în Arctica, în peninsula Kola, baza aeriană Olenia se află la peste 1.900 de kilometri nord de Ucraina, dar la doar 200 de kilometri de graniţa cu Finlanda.

Rusia nu a comentat atacul, iar armata ucraineană nu a oferit alte detalii.

Aerodromul Olenia a fost folosit de forţele ruse pentru a ataca infrastructura civilă din Ucraina cu rachete de croazieră. Bombardierele Tu-95MS de la Oleia au fost cele care, în urmă cu mai puţin de o lună, au bombardat spitalul de copii din Kiev, conform unor informaţii.

Fără să recunoască sau să comenteze atacul cu drone de la Olenia, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis sâmbătă o declaraţie în care a lăudat atacurile armatei sale asupra bazelor ruseşti din regiunile ocupate ale Ucrainei. "Fiecare bază aeriană rusă distrusă, fiecare aeronavă militară rusă distrusă - la sol sau în aer - înseamnă salvarea de vieţi ucrainene", a declarat el.

Ca răspuns la atacurile dronelor ucrainene, preşedintele finlandez Alexander Stubb a spus că finlandezii ar trebui să se obişnuiască cu faptul că războiul se va apropia de graniţele Finlandei. "Trebuie să ne obişnuim cu faptul că Ucraina trebuie să folosească toate mijloacele pentru a câştiga acest război, iar acest lucru înseamnă şi diferite lovituri. Iar Rusia va continua să lanseze lovituri hibride", a comentat Stubb.

El a precizat că a purtat discuţii cu premierul finlandez Petteri Orpo şi cu premierul suedez Ulf Kristersson în legătură cu atacul asupra aerodromului rusesc. "Mesajul principal este că nu avem niciun motiv de îngrijorare în Finlanda. Avem situaţia sub control şi suntem capabili să răspundem", a spus Stubb, citat de agenţia YLE.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Rusia va fi ingenunchiata de ukraina . Rusia va avea soarta germaniei naziste ? Posibil . Iar daca Putin vea sa se sinucida precum Hitler ma oblig sa-i achit contravaloarea glontului.

    1. Sa nu ne sinucidem noi inainte la un milion de grade celsius!

      Iarasi vechea poveste:-)…Hiroshima si Nagasaki sunt bine merci…asa va fi si mujicia ta dupa 50 de ani de la riposta Vestului la un atac nuclear mujic:-)

      Ne ducem împăcați că rușii ne-o iau înainte.

    tare curios cum "dorona" din "ucraina" ...a "calatorit".... pana in Antartica.... din cate stiu doar USA UK Franta Germania Rusia China Au asemenea "drone".... si poate ceva "aliati" au acces sau drept de folosire... retea si infrastructura...

    s c c r e t 

    1. pe unde a traversat?

      N-are-a face! Aerodromul sa fie in flacari, asta conteaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb