Media: Însărcinatul cu afaceri al R.Moldova la Moscova, convocat la MAE rus; Chişinăul dezminte că ar intenţiona să găzduiască avioane F-16

R.S.
Internaţional / 13 august

Media: Însărcinatul cu afaceri al R.Moldova la Moscova, convocat la MAE rus; Chişinăul dezminte că ar intenţiona să găzduiască avioane F-16

Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova la Moscova a fost convocat pentru marţi după-amiază la Ministerul rus de Externe, comunicându-i-se în prealabil că discuţiile vor viza "informaţii din presă privind intenţia Republicii Moldova de a găzdui avioane F-16 pentru Ucraina", conform media.

În context, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a recomandat MAE rus să se informeze din surse oficiale, transmite IPN şi Deschide.md.

Diplomaţia Chişinăului "constată, cu regret, că Ministerul de Externe rus se informează din ştirile false apărute în mediul online. Aşadar, Republica Moldova nu găzduieşte şi nu va găzdui arme şi echipament militar, inclusiv avioane destinate Ucrainei", menţionează MAE moldovean într-un comunicat de presă.

"Republica Moldova este un stat neutru şi instituţiile ei vor respecta în continuare principiul neutralităţii", se subliniază în comunicat.

În acest context, Ministerul de Externe moldovean reaminteşte Moscovei că "menţine ilegal trupe şi muniţii pe teritoriul Republicii Moldova, fără acordul autorităţilor" de la Chişinău, potrivit media citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb