Medicover achiziţionează Spitalul Pelican

V.D.
Companii / 15 mai 2018

Medicover achiziţionează Spitalul Pelican

Medicover a semnat o înţelegere pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni din cadrul Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea.

Tranzacţia necesită aprobare din partea Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Înţelegerea dintre cele două companii vizează achiziţia unui pachet de 80% din operaţiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzacţiei este de 23 milioane de euro, sumă care include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională. Pachetul minoritar de acţiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceştia urmând să-şi menţină poziţiile în structura administrativ-operaţională, se mai arată în comunicat.

Spitalul Pelican operează un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare. Fondat în anul 1992 de către o echipă de medici chirurgi, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României. Compania se află într-un proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării. Această construcţie va include şi spaţii de îngrijire de specializare înaltă pentru intervenţii cardiologice sau chirurgie laparoscopică 3D având în vedere faptul că nu există alţi furnizori privaţi similari. Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro, şi EBITDA de 3,7 milioane euro.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie din România din domeniul serviciilor medicale după achiziţia Regina Maria de către Mid Europa Partners în august 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb