Medicover investeşte peste 5 milioane de euro în patru centre de imagistică

S.B.
Companii / 26 octombrie 2021

Medicover investeşte peste 5 milioane de euro în patru centre de imagistică

Medicover se extinde cu patru noi centre de imagistică high-tech în Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Craiova. Investiţia facilitează accesul pacienţilor la tehnologii performante de diagnostic, esenţiale pentru depistarea unor afecţiuni grave, dar şi pentru monitorizarea post-COVID, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Noile centre de imagistică Medicover vor fi dotate cu sisteme medicale de ultimă generaţie produse de GE Healthcare şi vor acoperi servicii precum computer tomografie, rezonanţă magnetică nucleară, angiografie şi radiologie convenţională. Toate sistemele de computer tomografie din dotarea centrelor de imagistică Medicover sunt echipate cu aplicaţii software necesare examinărilor pulmonare pentru a răspunde noilor provocări generate de infecţiile COVID-19. De asemenea, sistemele de rezonanţă magnetică Signa, care vor fi instalate în centrele din Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Craiova oferă siguranţa unui examen rapid, cu o informaţie clinică de cea mai bună calitate, asigurând, în acelaşi timp, un confort ridicat pacientului.

"Am investit în cele mai noi tehnologii de pe piaţă pentru a putea oferi pacienţilor noştri servicii medicale de înaltă calitate şi precizie, de la controale de rutină, până la examinări avansate. Importanţa accesului la îngrijire medicală într-un orizont rezonabil de timp şi în comunitatea din care pacientul face parte nu a fost niciodată mai mare ca astăzi. Am avut în vedere acest lucru când am ales locaţiile noilor centre de imagistică", a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general al Medicover România.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Medicover România pe acest proiect, care reprezintă un exemplu excelent de inovaţie. Sistemele avansate GE Healthcare vor reprezenta un atu în lupta împotriva Covid-19 şi vor îmbunătăţi calitatea şi accesul pacienţilor la servicii medicale. GE Healthcare are convingerea că noile tehnologii medicale vor aduce beneficii semnificative în egală măsură pacienţilor, medicilor şi furnizorilor de servicii medicale", a declarat Alexandra Munteanu, director general al GE Healthcare pentru România şi Republica Moldova.

Explorările imagistice cu sisteme avansate de tip CT (computer tomograf) şi RMN (rezonanţă magnetică) sunt fundamentale în diagnosticarea preoce şi monitorizarea unor afecţiuni grave, precum bolile cardiovasculare şi neoplaziile, cu o incidenţă tot mai mare în România. Din cauza numărului insuficient de astfel de echipamente, accesul pacienţilor la investigaţii este limitat. Ţara noastră se situează pe ultimul loc în Europa, cu un număr mediu anual de 38 examinări CT şi RMN la mia de locuitori, comparativ cu media UE de 200, potrivit celor mai recente date publicate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Pandemia de COVID-19 a acutizat şi mai mult cererea pentru sisteme de diagnostic performante.

În contextul unei nevoi în creştere în comunitate pentru servicii medicale de calitate, Medicover România a decis să îşi dezvolte serviciile de imagistică cu patru noi centre amplasate în marile oraşe unde deja operează cu clinici şi spitale proprii. În acest sens, Medicover a semnat recent un acord cu GE Healthcare pentru achiziţia de echipamente.

Centrul de imagistică din Bucureşti, amplasat în cadrul noului spital Medicover din zona Pipera, va dispune de unul dintre cele mai performante sisteme rezonanţă magnetică nucleară - Signa Voyager - care permite realizarea de imagini fără a mai utiliza substanţa de contrast, eliminându-se astfel riscurile aferente acestui tip de examinare, lucru important pentru pacienţii oncologici care au nevoie de examinări repetate, dar şi pentru copii. Tot aici, pacienţii vor beneficia şi de un angiograf monoplan dotat cu inteligenţă artificială, complet dotat pentru radiologie intervenţională cardiovasculară, neurologică şi periferică.

Odată cu deschiderea noilor centre de imagistică, estimată pentru anul 2022, Medicover îşi consolidează prezenţa la nivel naţional pe o piaţă cu un potenţial ridicat de creştere, şi îşi pregăteşte infrastructura pentru medicina viitorului - teleradiologia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb