Medicover va inaugura în a doua parte a anului un spital în Bucureşti, investiţie de 20 milioane euro, informează news.ro.
"Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, colaborează cu compania germană Karl Storz, lider mondial în domeniul endoscopiei, pentru dotarea noului spital din Bucureşti cu una dintre cele mai avansate tehnologii digitale pentru blocul operator. Sistemul OR1 va asigura o interconectivitate inteligentă între echipa chirurgicală şi dispozitivele medicale din sala de operaţie şi din afara ei, îmbunătăţind performanţa medicală centrată pe pacient", anunţă compania.
Investiţia realizată de Medicover în noul spital se ridică la 20 milioane de euro şi implică transformarea şi redarea către comunitate a unei clădiri de birouri cu o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, amplasată pe Şoseaua Fabricii de Glucoză nr. 11, în apropiere de autostrada Bucureşti-Ploieşti precum şi de cele două clinici Medicover din zona Pipera.
Noul spital Medicover din Bucureşti vine să răspundă unei nevoi presante existente la nivel de societate de a trata afecţiuni tot mai complexe prin tehnici chirurgicale minim-invazive, în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi şi cu timpi reduşi de recuperare post-operatorie.
"Ne-am propus dotarea noului spital cu cea mai avansată tehnologie, pentru a susţine echipa să atingă excelenţa în actul medical, în beneficiul pacienţilor. Tehnologia permite azi nu doar accesul la date, ci şi un nivel ridicat de colaborare între medici, pentru a adresa cu succes afecţiuni complexe", a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
Noul spital Medicover va dispune şi de un centru de imagistică High Tech, ambulatoriu integrat şi peste 150 de paturi. Lucrările la noul spital Medicover din Bucureşti sunt în derulare, finalizarea proiectului fiind estimată pentru a doua jumătate a anului în curs.
"Sistemul de integrare furnizat de Karl Storz va ajuta echipa chirurgicală a spitalului să aibă un control centralizat al dispozitivelor medicale din blocul operator şi din afara lui, să gestioneze datele audio şi video din intervenţia chirurgicală, îmbunătăţind semnificativ fluxul din sala de operaţii. Va facilita abordarea multi-disciplinară a tratamentului pacienţilor, înlesnind colaborarea între medici de diferite specialităţi din diferite locaţii. Tehnologia va permite realizarea de transmisiuni în direct din sala de operaţie prin streaming video de înaltă rezoluţie, făcând astfel posibile consultarea rapidă a experţilor din afara blocului operator dar şi formarea personalului medical în timpul intervenţiei chirurgicale", precizează compania.
Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de pe piaţa serviciilor de sănătate private, cu o reţea de 41 de clinici în Bucureşti şi în ţară, patru spitale generaliste: în Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Craiova, 28 de cabinete on-site şi peste 250 de unităţi medicale partenere.
Medicover România face parte din Medicover, companie internaţională de servicii medicale şi de diagnostic, înfiinţată în 1995. Medicover operează o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare. Pieţele principale ale Medicover sunt Polonia şi Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1,377 milioane de euro şi peste 38.000 de angajaţi.