MedLife anunţă rezultatele preliminare ale studiului cu privire la evoluţia în dinamică a titrului anticorpilor post-vaccinare împotriva COVID-19

G.U.
Companii / 9 februarie 2021

MedLife anunţă rezultatele preliminare ale studiului cu privire la evoluţia în dinamică a titrului anticorpilor post-vaccinare împotriva COVID-19

Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale din România, anunţă rezultatele preliminare ale primului studiu din România în ceea ce priveşte evoluţia în dinamică a titrului de anticorpi în urma vaccinării împotriva COVID-19, conform unui comunicat de presă. Scopul acestei cercetări este de a compara titrurile de anticorpi după prima şi a două doză de vaccin, în raport cu studiile efectuate în alte ţări, precum şi stabilirea statistică a unui titru de anticorpi neutralizanţi, raportat la lotul prelucrat.

În această primă etapă a studiului, derulat de divizia de cercetare MedLife, a fost analizat un eşantion de 179 de persoane, personal medical şi auxilar, cu vârste cuprinse între 24-79 ani, cărora le-au fost recoltate probe biologice în vederea detectării anticorpilor SARS-CoV-2 IgG anti-nucleocapsida pe Abbott Alinity şi anticorpilor SARS-CoV-2 IgG anti-spike pe Liason Diasorin după prima doză de vaccin, respectiv după cea de-a doua doză. Studiile de echivalare efectuate de producători cu privire la metoda cantitativă Liason Diasorin au ajuns la concluzia că acele concentraţii care sunt >=80 AU/ml corespund unor titruri de anticorpi de neutralizare >= 1:160 (PRNT). Neexistând încă un standard de concentraţie de anticorpi anti-SARS-CoV-2 şi nici un titru de anticorpi neutralizaţi care să indice nivelul de protecţie, rezultatele testelor serologice se interpretează cu rezervă, presupunând că, cu cât este o concentraţie de anticorpi de legare mai mare faţă de intervalul stabilit de producător, cu atât se presupune că există un titru de anticorpi de neutralizare crescut, mai ales în cazul anticorpilor anti-S.

Conform comunicatului, reprezentanţii companiei anunţă intenţia de a creşte eşantionul la 1000 de persoane, astfel încât informaţiile să ofere o mai mare valoare ştiinţifică. Anticorpii vor fi evaluaţi la 20 de zile de la prima doză de vaccin, respectiv la 10-14 zile după cea de-a doua doză. Evaluarea va continua, urmând să fie analizate datele la 3 luni şi respectiv, 6 luni post-vaccinare.

Din totalul persoanelor înrolate în această etapă a studiului, 142 au fost testate negativ la testul PCR înainte de administrarea primei doze de vaccin, 33 de persoane au avut un test RT-PCR pozitiv în perioada mai - decembrie 2020, iar 4 persoane s-au pozitivat după prima doză de vaccin.

Luând în considerare profilul persoanelor care nu au trecut anterior prin infecţie s-a constat că răspunsul imun este scăzut înainte de administrarea rapelului - astfel, doar la 20% dintre persoane s-au determinat concentranţii >=80 AU/ml, aceştia aflându-se în intervalul 15 - 21 de zile de la prima doză de vaccin. Procentul se dublează, însă, în primele zile după rapel. Ca urmare, la 42% dintre persoane, care nu au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 până acum, s-au dezvoltat anticorpi anti-Spike în concentraţii >=80 AU/ml în primele 6 zile de la administrarea celei de-a doua doze. Mai mult, procentul celor care au dezvoltat anticorpi neutralizanţi creşte semnificativ şi se apropie de 100% în rândul persoanelor aflate la momentul evaluării în intervalul 7-10 zile de la rapel. Pe de altă parte, specialiştii MedLife atrag agenţia cu privire la faptul că două persoane din acest eşantion nu au dezvoltat anticorpi nici în primele 6 zile după rapel.

Persoanele care au trecut prin boală, dezvoltă un titru de anticorpi semnificativ mai mare chiar din primele zile după vaccin

În ceea ce priveşte eşantionul format din persoane diagnosticate cu infecţie COVID-19 în trecut, s-a observat că titrul de anticorpi dezvoltat este semnificativ mai mare decât în cazul celor care nu au fost infectaţi, chiar din primele zile după vaccinare. Din totalul de 33 de persoane din acest eşantion, una singură nu a dezvoltat anticorpi în primele 7 zile. Comparând persoanele aflate în intervalul 1 - 6 zile de la rapel, specialiştii MedLife au remarcat faptul că cei care au trecut prin boală pot dezvolta un titru de anticorpi neutralizanţi de peste 10 ori mai mare.

"Credem că vaccinarea este cea mai eficientă soluţie pentru combaterea pandemiei, de aceea punem la dispoziţie din fonduri proprii resursele noastre de cercetare în vederea monitorizării răspunsului imun la vaccin, atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung. În această etapă avem rezultate preliminare, bazate pe un eşantion mic, însă valoarea ştiinţifică va creşte odată ce vom depăşi pragul de 1000 de persoane analizate. Totuşi, premisele sunt bune, având în vedere că atât persoanele care au avut infecţie COVID, cât şi cele care nu au trecut anterior prin boală dezvoltă anticorpi după administrarea ambelor doze. Vom continua să monitorizăm îndeaproape evoluţia anticorpilor post-vaccinare pentru a informa în timp util autorităţile în ceea ce priveşte perioadă în care se păstreză titrul de anticorpi neutralizanţi şi momentul în care începe să scădă", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Anticorpii post-vaccin şi anticorpii dobândiţi natural

Potrivit sursei citate, specialiştii explică faptul că anticorpii dobândiţi în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 sunt diferiţi de cei dobândiţi în urma vaccinării. Ca urmare a infecţiei COVID-19 pot fi detectaţi atât anticorpi de legare anti-N (nucleocapsida), cât şi anticorpi anti-S (spike). În schimb, vaccinurile induc doar producere de anticorpi anti-S, dozarea acestora în sânge putând da rezultate diferite în funcţie de platforma analitică utilizată, respectiv de componenta în determinanţi antigenici a kiturilor respective.

Evoluţia post-vaccinare şi măsurarea nivelul anticorpilor anti SARS-CoV-2 s-a realizat cu ajutorul uneia dintre cele mai avansate şi performante metode de testare imunologică. Laboratorul MedLife dispune de posibilitatea realizării a trei tipuri de teste de detecţie de anticorpi, toate trei prin principiul chemiluminiscenţei - Ac IgM anti-S, test calitativ pe sistem Alinity-Abbott, Ac IgG anti-N, test calitativ pe sistem Alinity-Abbott şi Ac IgG anti-S, test cantitativ pe sistem Liaison - Diasorin, cu echivalare aproximativă în titru de neutralizare. Toate testele pentru detecţie anticorpi sunt disponibile şi la cerere, atât pentru pacienţi, cât şi pentru companii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fortati de imprejurari, MedLife a reusit sa se adapteze din mers si a imbratisat napasta numita COVID, transformand-o intr-o oportunitate aducatoare de imagine si venit.

    Insa in martie - aprilie 2020 lucrurile nu aratau bine deloc pentru MedLife. 

    Ca multe alte firme locale, MedLife a fost rau lovita de pandemie in primavara lui 2020. Au avut locatii inchise, salarii scazute semnificativ in randul unor categorii de salariati, etc. 

    Ar fi gestionat MedLife mai bine criza din primavara anului trecut daca nu-si decapitalizau firma prin programe succesive de rascumparare de actiuni la BVB? 

    1. pai raspunde la ce ai intrebat ca sa stim daca am luat-o in freza de am cumparat actiuni M sau nu !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb