Medlife cumpără clinicile Dent Estet

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 20 aprilie 2016

Compania de servicii medicale Medlife cumpără pachetul majoritar de acţiuni deţinut de clinicile Dent Estet, cel mai mare operator de servicii stomatologice din România, cu afaceri de 5,5 milioane euro anul trecut şi şapte clinici în Bucureşti şi alte oraşe. Pentru 2016, compania şi-a bugetat venituri cu 20% mai mari.

Tranzacţia este în curs de avizare de Consiliul Concurenţei, o procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban, fondator şi managing partner al grupului Dent Estet, va păstra integral atribuţiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extindere a reţelei. Domnia sa va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

Doamna Taban a spus, citată de Mediafax: "Ne-am alăturat unei companii cu care împărtăşim aceleaşi valori şi care s-a dezvoltat, aşa cum a făcut şi Dent Estet, punând mereu nevoile pacienţilor în centrul activităţii sale. De aceea, suntem încrezători că împreună vom contribui la creşterea business-ului, dar şi a pieţei de profil, investind constant în educaţie, inovaţie şi continuă dezvoltare a echipei de specialişti".

Achiziţionarea grupului de clinici stomatologice este cea de-a zecea tranzacţie derulată de MedLife, primele nouă fiind încheiate.

Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife, a menţionat: "Am finalizat de curând toate tranzacţiile anunţate în ultimele luni, respectiv Centrul de imagistică Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timişoara şi grupul de clincii şi laboratoare Diamed. În acest moment, suntem în discuţii avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale şi ne-am propus ca în următoarele 18 luni să finalizăm tranzacţii cu firme a căror cifră de afaceri depăşeşte 20 milioane euro".

Compania de servicii medicale a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri cumulată de 101,5 milioane euro.

"Ne-am atins obiectivele pentru 2015, fiind prima companie din sistemul medical privat românesc care a depăşit pragul de 100 milioane euro. 2016 a început foarte promiţător şi, în acest context, estimăm o creştere organică de 20%, la care vom adăuga achiziţii de minim 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzacţii mai mari, situaţie în care vom ajusta semnificativ în creştere cifra de afaceri" a precizat preşedintele MedLife.

Planurile de extindere ale reţelei Dent Estet vizează cel puţin 1-2 unităţi noi pe an, în condiţiile în care stomatologia va deveni una dintre cele şase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităţi şi farmacii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb