Medlife îşi va majora facilităţilor existente cu 40 milioane de euro

A.P.
Companii / 26 martie 2021

Mihai Marcu

Mihai Marcu

Sistemul Medical MedLife anunţă intenţia de a-şi majora facilităţilor existente cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat, discuţiile fiind deja avansate cu băncile. În funcţie de oportunităţi, la această majorare se vor adăuga, după caz, şi alte lichidităţi importante ale companiei, potrivit unui comunicat de presă al MedLife.

Sindicatul de bănci care ar urma să semneze noul credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

Noile fonduri vor fi dedicate consolidării şi extinderii grupului la nivel naţional, prin dezvoltarea de unităţi medicale, precum MedPark, unde pacientul să beneficieze de o abordare 360 de grade atât din punct de vedere al complexităţii actului medical, cât şi al calităţii serviciilor adiacente. Accent major va fi pus şi pe dezvoltarea programelor şi proiectelor în context pandemic, proiecte ce ţin de zona de prevenţie, oncologie şi radioterapie medicală, tehnologizare şi digitalizare, obiectivul principal fiind nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infecţia COVID-19, care are grijă de sănătatea lui şi care doreşte să-şi rezolve nevoile eficient, rapid şi sigur. Potrivit reprezentanţilor companiei, suma nu este destinată finalizării achiziţiilor în curs pentru care MedLife dispune de lichidiţăti suficiente. Totodată, compania îşi propune să continue demersurile de cercetare, şi chiar să le intensifice prin noi investiţii în noul an.

"Demersurile de cercetare iniţiate încă de la începutul anului trecut, derulate consecvent şi la o scară amplă, au poziţionat MedLife în calitate de watchdog regional al pandemiei, echipa noastră de specialişti informând în timp real autorităţile si populaţia asupra virusului SARS CoV 2. În acest sens, am luat decizia de a investi între 3 şi 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima dată cu viruşi vii. Terenul şi o parte din clădiri au fost deja achiziţionate, noua unitate urmând să fie adiacentă laboratorului central al grupului. Noul laborator, va fi parte din MedPark si va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie şi biologie moleculară din România" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Totodată, reprezentanţii grupului anunţă că un alt segment vizat este programul de achiziţii, atât naţional, cât şi internaţional, şi întărirea infrastructurii de sănătate la nivelul întregii ţări, unde pacientul să poată avea acces rapid la servicii medicale, în orice zonă s-ar afla.

MedLife va continua să îşi consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, având ca direcţie principală adaptarea serviciilor la nevoile actuale ale pacienţilor şi clienţilor din portofoliu.

MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri proformă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 milioane euro în creştere cu 25,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dragutza, cu studii facute in state neadaptate la situatia din tara sunteti un pic mai buni dar al dracului de scumpi

    si atentie, pretul f ridicat nu este intotdeauna acompaniat de o prestatie pe masura 

    de ce? 

    pentru aceiasi medici practica si colo si colo  

    asa ca managementul calitatii afisat prin holurile voastre ESTE un scop si nu o realitate

    SPER! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb