MedLife lansează serviciul de consultanţă medicală online prin videoconferinţă

A.M.
Companii / 23 martie 2020

MedLife lansează serviciul de consultanţă medicală online prin videoconferinţă

Sistemul Medical MedLife anunţă lansarea serviciului de consultanţă medicală online, prin videoconferinţă, cu ajutorul căruia pacienţii vor putea interacţiona cu medicii specialişti prezenţi în clinicile MedLife, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, noul program pune la dispoziţia pacienţilor asistenţă medicală online pentru numeroase specialităţi (medicină generală, medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, neurologie, neurochirurgie, pediatrie etc.), oferite de peste 80 de medici specialişti, numărul acestora urmând sa fie crescut gradual în săptămânile următoare.Serviciile pot fi accesate de către toţi pacienţii care doresc să interacţionezecu un medic specialist pentru diverse patologii.

Astfel, şedinţa de consultanţă are o durată similară unei consultaţii, o medie de 20 de minute, şi presupune o discuţie cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, întrebări şi nelămuri pe care pacientul i le poate adresa medicului şi recomandări din partea specialistului pentru investigaţii suplimentare, dacă este cazul. Aplicaţia permite pacienţilor ca, în urma recomandărilor medicului, să poată încărca documente ce vor putea ajuta la evaluarea stării de sănătate a pacientului.Conform cadrului legislativ actual din România, prin consultanţă medicală online, medicul nu poate stabili un diagnostic şi nu poate prescrie medicamente.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group, a declarat: "În aceste momente, sunt mii, sute de mii de pacienti vulnerabili care au o reală nevoie să interacţioneze cu un medic. În acest sens, de mai bine de 2 săptămâni, am lucrat intens la o soluţie alternativă care să le permităpacienţilor săia legatură cu un medic fără să se deplaseze. Astfel, fie ca vorbim despre o persoanăîn vârstă,un pacient cu patologii cardiovasculare, oncologice, diabet sau cu anxietate severă, acum poate intra în legătură cu un medic specialist sau cu un psiholog de pe orice dispozitiv, telefon, tabletă sau PC şi de oriunde din ţară, având nevoie doar de o conexiune la internet şi o cameră video funcţională, similar practicilor de telemedicină".

"În lipsa unui cadrulegislativ pentru un sistem naţional de telemedicină,serviciulonline MedLife va funcţionaîn acest moment în regim de consultanţă medicală, fără a avea posibilitatea de a indica un diagnostic sau un tratament. Astfel,dat fiind starea de urgenţă decretată care implică şi o serie de restricţii de circulaţie, precum şi nevoiafoarte mare a pacienţilor de a beneficia de un serviciu medicalcare nu necesită deplasare, solicităm sprijinul autorităţilor de a facilita un cadru legal favorabil serviciului de telemedicinăîn România, chiar şi pentru o perioadă determinată. De-a lungul timpului, telemedicina s-a dovedit de nenumărate ori, prin studii şi practici efectuate în alte ţări dezvoltate, că îmbunătăţeşte considerabil viaţa pacienţilor, unele probleme medicale putând fi soluţionate rapid de către medicul specialist cu un diagnostic şi tratament doar la un telefon/videocall distanţă. Un astfel de demers ne va ajuta săne adaptăm şi sărăspundem rapid nevoilor reale ale pacienţilor în aceste momente critice şi,în egală măsură, să degrevăm spitalele publice pentru ca acesteasă poată gestiona corespunzător cazurile dificile. Dealtfel,în Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020intrată în vigoare aseară, sereferă ladeplasarea persoanelor numai în cazul în care nu sunt posibile consultaţii la distanţă,deşi acestea nu sunt încăreglementate precum în multe alte ţări din Europa", a adăugat Mihai Marcu.

Pentru a putea accesa serviciul de consultanţă medicală online, pacientul se poate programa în call center sau poate să acceze direct platformadedicata de pe www.medlife.roprin completarea datelor personale. Potrivit reprezentanţilor companiei, abonaţii vor beneficia de acest nou serviciu online în regim de gratuitate. Mai multe detalii despre acces şi funcţionare pot fi citite în secţiunea "Ghid de Utilizare" de pe platformă. Videoconferinţa se va putea realiza de pe orice dispozitiv electronic, telefon, tableta sau laptop, şi din orice zonă de acces:birou, domiciliu sau mijloc de transport.

Adiţional serviciului de consultanţă online, MedLife va continua activitateaîn clinicile şi spitalele din Bucureşti şi din ţară,pentru a oferi asistenţă medicală în situaţii critice, în conformitate cu legislaţia în vigoare.Persoanele cu patologii oncologice care au nevoie să se deplaseze pentru tratamente de chimioterapie sau radioterapie, femei însărcinate, persoane cu boli cardiovasculare, diabet sau orice alte patologii care necesită vizita într-o clinică pentru investigaţii de laborator şi imagistică sau într-un spital pentru o intervenţie chirurgicală, pot accesa în continuare aceste servicii în unităţile MedLife pe baza unei programări prealabile.

În plus, pentru a veni şi mai mult în sprijinul pacienţilor care au nevoie să ajungă fizic la o unitate medicală, compania va deschide în cursul săptămânii viitoare clinici monodisciplinare.

"Începând de săptămâna viitoare vom pune la dispoziţie femeilor însărcinate o clinicădedicată în totalitate monitorizării în siguranţă a sarcinii. Este un proiect pilot pe care îl lansăm în clinica din nordul capitalei, în Băneasa, urmând să extindem această facilitate şi în alte oraşe din ţară. Considerăm că este foarte important pentru siguranţa viitoarelor mămici să intre în clinici în care nu există alte patologii, respectiv să nu se intersecteze cu niciun pacient care se adresează unei alte specialităţi.Vom prelua în clinicile mari din ţară un model asemănător, dar în aceste cazuri vom dedica gravidelor un program total separat, de 2 până la 4 ore de clinică. Înacest interval singurii pacienţi care vor avea acces vor fi gravidele, înainte şi după acest program dedicat urmând să fie creat un spaţiu pentru dezinfecţia culoarelor şi cabinetelor. De asemenea, în perioada următoare, analizăm posibilitatea de a pune la dispoziţia pacienţilor astfel de clinici şi/sau orar dedicat şi pentru alte situaţii criticeîn special dedicate pacienţilor cu patologii care s-au dovedit foarte expuse la infecţiile cu COVID-19:patologie oncologică, diabet sau boli cardiovasculare. Prin această facilitate vrem să venim în sprijinul pacienţilor care au urgenţe medicale, respectiv situaţia lor medicală impune o vizită în clinică sau spital, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a menţionat Mihai Marcu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De admirat si aplaudat initiativa Medlife. Ar trebui luata ca exemplu si de alte unitati medicale de stat si private.

    Mai ales partea cu ore dedicate de consultatii pentru gravide si pacienti cu grad ridicat de risc de infectare: cancer, diabet etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb