MEDLIFE: Testele efectuate în cele cinci laboratoare PCR ale MedLife în ultimele două săptămâni ne-au arătat că rata de pozitivare s-a triplat faţă de luna august

,
Comunicate de presă / 17 septembrie 2021

Testele efectuate în cele cinci laboratoare PCR ale MedLife în ultimele două săptămâni ne-au arătat că rata de pozitivare s-a triplat faţă de luna august

Sistemul Medical MedLife, furnizorul de servicii medicale private care a implementat pentru prima dată testarea sistematică a personalului medical şi auxiliar încă de la debutul pandemiei, din luna martie a anului trecut, este şi prima companie din ţară care a decis ca în pragul valului 4 al pandemiei să efectueze săptămânal teste RT-PCR tuturor angajaţilor săi din unităţile medicale. Astfel, din această lună, întregul personal medical şi auxiliar din toate unităţile MedLife din ţară este testat PCR o dată pe săptâmână. Mai mult decât atât, pentru a proteja categoriile vulnerabile de pacienţi, angajaţii care intră frecvent în contact cu bolnavii cronici vor fi testaţi de două ori pe săptămână, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Rezultatele evaluării cu privire la testele RT-PCR efectuate de la începutul lunii septembrie în toate unităţile noastre, coroborate cu datele colectate în urma triajului din fiecare unitate, arată o creştere abruptă a numărului de persoane care s-au pozitivat. Cu privire la această tendinţă s-au evidenţiat două aspecte demne de menţionat: una este legată de faptul că un număr mare dintre cei pozitivi este dat de persoane întoarse din concediu sau din weekend-uri prelungite, iar cel de la doilea aspect este legat de contagiozitatea mai ridicată a tulpinii Delta. Am identificat clastere de persoane care au declarat că au fost în contact cu o persoană pozitivă timp de câteva minute şi ca urmare s-au infectat. De altfel, în conformitate cu datele prelucrate de MedLife în studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testării mult reduse la nivel naţional, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decât cele reale. Dacă am extrapola aceste rezultate la un număr zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reală a infectărilor în România ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi.

În context, cu scopul de a spori nivelul de siguranţă în rândul pacienţilor şi a personalului medical am decis să dăm startul unui nou program naţional pentru testarea tuturor angajaţilor MedLife la nivel de grup. Vom testa toţi colegii din unităţile medicale cu teste RT-PCR săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână în cazul personalului care intră în contact cu pacienţi cronici. De altfel, MedLife a fost prima companie care a avut capacitatea de a testa personalul din unităţile medicale încă de la începutul pandemiei şi astfel, prin testare sistematică am reuşit să ne protejăm colegii, şi pacienţii deopotrivă, să evităm focare şi să ne continuăm activitatea în condiţii de siguranţă", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, programul de testare săptămânală va fi aplicat inclusiv în rândul personalului vaccinat. Decizia a fost luată în contextul în care varianta Delta a coronavirusului determină infecţii şi în rândul celor care au schema completă de vacciare.

"Pe lângă pacienţi, am avut şi colegi vaccinaţi, care la testare au ieşit pozitivi şi au fost izolaţi în consecinţă. Desigur, cei vaccinaţi sunt complet asimptomatici sau cu simptome foarte uşoare, dar boala se dă şi se ia chiar şi în rândul acestora, de aceea, pentru siguranţa tuturor, am decis să testăm toţi colegii din unităţile medicale, fie că sunt sau nu vaccinaţi.

Este un prim pas şi sperăm să devină o practică şi în alte unităţi medicale sau chiar în companiile din România. Ar fi extraordinar dacă s-ar extinde acest program măcar la nivelul persoanelor nevaccinate, unde riscul de contactare a virusului şi mai ales de a face o formă severă a bolii este mai mare. De altfel, recomandăm cu prioritate ca într-o primă etapă să fie crescută rata de testare cel puţin în rândul persoanelor care se întorc din concediu, iar în situaţia în care nu se poate efectua testarea în timp real să existe o măsură prin care aceste persoane rămân izolate la domiciliu pentru câteva zile", a mai adaugat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Sprijin pentru clienţii corporate: teste PCR şi antigen efectuate în paralel cu scopul de a evalua eficienţa testelor rapide în sistemul de triaj al angajaţilor

Dincolo de grija pentru siguranţa angajaţilor şi a pacienţilor, MedLife vine şi în sprijinul clienţilor corporate, prin demararea unui demers de cercetare care are ca obiectiv evaluarea eficienţei testelor rapide antigen în diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2. În acest sens, vor fi efectuate, în paralel, teste RT-PCR şi teste antigen pentru 1000 de angajaţi din sectorul corporate, în urma cărora se vor putea organiza fluxuri eficiente de triaj în cadrul companiilor.

"Suntem alături de companiile din România încă din primele zile de pandemie cu implicaţii active în reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul angajaţilor şi eficientizarea fluxurilor pentru susţinerea economică a business-ului. Dată fiind creşterea alertă a numărului de cazuri cu noua tulpină şi totodată nevoia companiilor de a menţine un mediu sigur în rândul angajaţilor, vrem să lansăm un nou demers de evaluare a testelor antigen în contextul actual. Întrucât sunt multe companii care folosesc testele rapide antigen pentru triajul angajaţilor, vrem să ne asigurăm că este o metodă alternativă de luat în calcul în contextul noii tulpini Delta, pentru a limita cât mai mult riscurile care ar putea să pună în pericol sănătatea angajaţilor şi activitatea companiei, deopotrivă. Astfel, ne propunem să creăm un model de bune practici, prin care să arătăm cum se poate face business cu risc scăzut în era COVID-19, cum o companie poate să ofere încredere angajaţilor şi îşi poate desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, chiar şi în contextul nefavorabil în care numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este pe o pantă ascendentă", a declarat Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doar ei vând testele

    testele reprezinta o afacere si indica toate racelille si virozele care sint in fiecare an in aceasta perioada . restul este propaganda platita de big pharma pentru stimularea vanzarilor de vaccinuri , teste si diferite medicamente .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb