Medvedev prezintă patru posibile scenarii în care Rusia va folosi armele nucleare

F.A
Internaţional / 26 - 27 martie 2022

Dmitri Medvedev (Sursa foto: www.twitter.com/ Dmitri Medvedev)

Dmitri Medvedev (Sursa foto: www.twitter.com/ Dmitri Medvedev)

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dimitri Medvedev, a prezentat cele patru situaţii în care Moscova va folosi arma nucleară, scrie RBC, potrivit stirilekanald.ro.

"Nimeni nu doreşte un război nuclear, este o ameninţare la adresa existenţei civilizaţiei umane în general", a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate. Oficialul crede că "ameninţarea există întotdeauna". Motivele pentru care Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare sunt precizate într-un document aprobat prin decret prezidenţial, a transmis Medvedev.

Cele patru situaţii în care Federaţia Rusă poate să folosească armele nucleare sunt:

Rusia este lovită de un atac nuclear;

Orice altă utilizare a armelor nucleare împotriva aliaţilor Rusiei;

Atac asupra infrastructurii critice, în urma căruia este afectată capabilitatea nucleară rusă.

Un act de agresiune împotriva Rusiei sau a aliaţilor săi, prin care însăşi existenţa le este ameninţată.

Medvedev a precizat că a enunţat aceste opţiuni "pentru că a fost pusă o întrebare" şi afirmă că "autorităţile ruse pornesc de la faptul că negocierile şi diplomaţia sunt întotdeauna cea mai bună cale".

În 27 februarie, la numai trei zile de la demararea operaţiunii din Ucraina, Putin a anunţat că a pus arsenalul nuclear al Rusiei în stare de alertă. Ulterior, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a afirmat că un al treilea război mondial va fi nuclear.

De atunci şi până în prezent, ameninţările în ceea ce priveşte utilizarea forţelor nucleare de către Rusia nu au încetat să apară.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nimic nou si posibil similar cu americanii si altii

    1. O intrebare pentru domnul prim ministru Nicolae Ciuca..! Domnule premier,armata romana prin conducatorii ei,apara cetatenii romani sau este o armata de ocupatie.? Cata nesimtire poate sa existe la cei care comanda armata romana.? Dupa terminarea meciului Romania-Grecia,mi-am dat seama ca ura care exista intre diferite paturi sociale din romania este intretinuta de armata. Cum.? Stadionul steua,a fost construit din banii tuturor romanilor,insa el a fost ACAPARAT de catre armata de zici ca ar fi DONBASUL Ucrainei pe care il doresc rusii.Cum este posibil ca atunci cand nu joaca pe acest stadion,STRANSURA Armatei numita pompos "Steua bucuresti" sa nu poata fi inchiriat de orice echip[a romaneasca.? Ba mai mult,din URA pentru BECALI,unii dintre spectatorii care sustin echipa :ARMATEI,(lucru ilegal in lumea civilizata) sa fie mai RASISTI decat rasistii care urasc alte rase. Nu inteleg de ce un COPIL din romania,talentat si care doreste sa reprezinte TARA,este DISCRIMINAT de niste HULIGANI,pe stadionul ROMANILOR ACAPARAT ilegal de armata. Octavian Popescu este ROMAN domnilor din ARMATA si din punct de vedere fotbalistic,este deasupra tuturor jucatorilor de la echipa ARMATEI. Ceo fi fost in sufletul acestui copil atunci cand a fost HUIDUIT de parca erea un STRAIN care juca totusi pentru Romania. Asa ca va intreb domnule Premier,ARMATA a ocupat cumva Romania si noi cetatenii de rand nu stim.? Luati masuri domnule Premier ca unii dintre Romani,sa nu se simta STRAINI in TARA LOR.!

      nu armata l- a huiduit, ci huliganii, care exista peste tot

      Deci echipa armatei,este sustinuta de HULIGANI,nu.!

      "Truly yours" pe Youtube.

    Federatia Rusa NU va folosi arme nucleare.

    1. Bismillah!

      amin!

    si daca teroristii lui Lenin doar pregatesc propaganda ca Ukraina ar fi renuntat scriptic si declarativ la focoasele nucleare dar faptic acestea au ramas pe pozitie din decizia si sub responsabilitatea Kremlinului nerecunoscuta oficial fiindca nu au vrut sa-si ""incarce gestiunea"" cu ele si vor :

    1 - sa le recupereze sa nu incapa pe mainile NATO intr-o eventuala acceptare a Ukrainei; 

    2 - sa acuze Ukraina de un eventual "" accident nuclear "" ca scuza in "necunostinta de cauza" ca au atacat depozite ce ar fi avut ""ascunse si dosite de catre Ukraina"" focoase nucleare;

    3- ""activeaza"" teritoriul Ukrainei cu asa ceva ca dupa ""retragerea"" din "misiunea speciala"" sa-si provoace un atac nuclear acuzand Ukraina ca l-a declansat - motiv ce ar putea fi folosit ca pretext sa-si testeze arsenalul de ""contraofensiva"" si (cine are acces la) buncarele antiatomice.... iar ""restul prostimii"".... 3.1415926535zda ma-sii ?? 

    1. shi daca ramuri bat in geam...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb