MEF: Sectorul gazelor naturale are nevoie de investiţii de peste 930 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 16 mai 2007

MEF: Sectorul gazelor naturale are nevoie de investiţii de peste 930 milioane de euro

Sectorul gazelor naturale are nevoie de investiţii de peste 930 milioane euro, banii trebuind să fie alocaţi mai multor lucrări de cercetare geologică pentru descoperirea de rezerve, pentru noi sonde şi creşterea capacităţii de înmagazinare, prevede proiectul strategiei energetice, elaborat de MEF, citat de Newsin.

Potrivit proiectului strategiei energetice a României, elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), circa 270 milioane euro vor trebui direcţionate pentru lucrări de cercetare geologică pentru descoperirea de noi rezerve. Astfel, ar urma să fie realizate prospecţiuni seismice pe circa 10 kilometri şi aproximativ 50 de kilometri de foraj de cercetare geologică până în anul 2010.

Alte circa 160 de milioane euro ar urma să fie utilizate pentru foraj de explorare şi punere în producţie de noi sonde. "Lucrările de cercetare geologică au fost şi sunt axate pe intensificarea lucrărilor de prospecţiune şi explorare pentru testarea noilor posibile acumulări de hidrocarburi, puse în evidenţă în anii anteriori prin lucrări de prospecţiune geo­fizică şi geochimică", men­ţionează proiectul strategiei energetice.

MEF are în vedere ca toate acumulările noi puse în evidenţă, cu potenţial comercial, să fie cât mai repede puse în producţie. Ministerul stabileşte în cadrul strategiei că în perioada 2007-2010 vor fi intensificate lucrările de explorare geologică în perimetrele concesionate de explorare, prospecţiune şi deschidere.

MEF estimează că pentru creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale sunt necesare fonduri de circa 500 milioane euro.

"Programul de dezvoltare a depozitelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale are ca obiectiv prioritar atât intensificarea ritmului de dezvoltare a capacităţilor existente, cât şi crearea de noi depozite pentru zonele, care se confruntă cu greutăţi în ali­mentarea cu gaze", mai prevede documentul citat.

Potrivit acestuia, depozitele noi sunt programate a fi amenajate în zăcăminte semi­depletate.

Pentru creşterea capacităţii de înmagazinare, Romgaz - companie de stat producătoare de gaze ar urma să aloce aproximativ 237 milioane de dolari. Majorarea capacităţii depozitelor acestei companii ar urma să determine o creştere a capacităţii de lucru şi a debitului de extracţie cu peste 50%, până în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb