Membri ai Consiliului de Administraţie al Tarom este posibil să ceară, astăzi, demisia directorului general al companiei, Christian Heinzmann, ca urmare a "managementului defectuos", au declarat surse guvernamentale.
"Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat Autorităţii Aeronautice Civile din România să elaboreze un raport cu privire la activitatea Tarom. În urma evaluării, s-a constatat că managementul companiei a fost defectuos. Ca urmare a celor constatate, Consiliul de Administraţie al companiei se va reuni cel mai probabil vineri, va lua act de concluziile raportului, iar unii membri ai acestuia îi voi cere actualului director general să demisioneze", au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.
Costescu a anunţat încă de miercuri, la finalul şedinţei Executivului, că la Tarom vor urma schimbări, dar nu a vrut să detalieze.
"Le-am anunţat (schimbările-n.r.), o să se vadă la momentul în care se vor produce. Sunt nişte modificări treptate de politică şi în acelaşi timp de abordare, pentru că abordarea de până acum la Tarom nu a fost una potrivită", a precizat ministrul.
Miercuri seara, Dan Costescu a revenit cu următoarea declaraţie: "'După acţiunea de protest a salariaţilor TAROM din cadrul Direcţiei Tehnice, desfăşurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie a.c., solicit atât angajaţilor companiei, cât şi managementului executiv să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, fără a periclita regularitatea zborurilor şi siguranţa pasagerilor. Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor şi comunicarea defectuoasă a managementului cu angajaţii riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorităţii Aeronautice Civile din România, conform competenţelor instituţiei, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigaţia de la Tarom. De asemenea recomand întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al Tarom, care să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale''.
În urmă cu o săptămână, premierul Dacian Cioloş a respins bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei Tarom şi a cerut o notă explicativă în care managementul să arate care este viziunea şi la ce sunt utilizaţi banii.
Heinzmann şi-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnând un contract pe patru ani.