MET Group a contractat capacităţi de regazeificare pentru terminalul GNL Deutsche Ostsee din Lubmin

S.B.
Companii / 13 ianuarie 2023

MET Group a contractat capacităţi de regazeificare pentru terminalul GNL Deutsche Ostsee din Lubmin

MET Group, companie cu sediul central în Elveţia, a semnat un contract pe termen lung pentru capacităţile terminalului plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) deţinut de Deutsche ReGas în Lubmin, (Mecklenburg-Vorpommern, Germania).

Unitatea Plutitoare de Stocare şi Regazeificare (FSRU) de pe coasta germană a Mării Baltice va fi inaugurată oficial mâine, în prezenţa lui Olaf Scholz, Cancelar Federal şi a lui Robert Habeck, Ministru Federal al Afacerilor Economice şi Protecţiei Climei.

MET Group este un jucător important şi stabil pe piaţa germană de gaze naturale şi de energie electrică. Germania a fost mereu un punct cheie pentru portofoliul de gaze şi energie electrică MET. În ultimii ani, MET Group a cumpărat în Germania capacităţi de stocare subterană a gazelor naturale de 3,4 TWh, a deschis o filială de aprovizionare şi şi-a dezvoltat rapid livrările catre companii de utilităţi municipale, clienţi industriali şi comerciali şi, mai recent, către consumatori casnici. Capacitatea de import GNL prin terminalul Deutsche Ostsee LNG din Lubmin completează semnificativ oferta MET pentru clienţi şi creşte securitatea în aprovizionarea cu energie a regiunii.

În Europa, MET Group furnizează gaze naturale şi electricitate către diverse categorii de clienţi, de la consumatori mari la gospodării individuale, în 13 ţări. Ca parte a activităţii de cumpărare de gaze naturale, MET şi-a crescut activ prezenţa pe piaţa GNL. Numai în 2022, MET a importat peste 30TWh de încărcături GNL către pieţele din Croaţia, Grecia, Spania, Belgia şi Regatul Unit. Cu ajutorul capacităţilor de regazeificare din Germania, MET Group devine unul dintre cei mai importanţi jucători pe segmentul GNL din Europa, dispunând de capacităţi pe termen mediu în patru ţări şi putând face livrări spot către terminale suplimentare de pe continent.

György Domokos Vargha, CEO MET International AG, a declarat: "Contractarea de capacităţi în Germania este un pas foarte important în strategia noastră integrată pentru piaţa energetică din Europa, făcând legătura între importurile fizice către şi între diferite regiuni, între competenţele noastre de trading şi expertiza în vânzări, precum şi între operaţiunile la nivelul activelor deţinute şi măsurile de optimizare financiară. În plus, creşterea capacităţii de import GNL este importantă pentru MET Group, deoarece aceasta contribuie la securizarea alimentării cu energie, la aceasta adăugându-se portofoliul nostru de unităţi de producţie de energie din surse regenerabile, centralele electrice pe gaz şi investiţiile în capacităţile de stocare subterană a gazelor".

Jörg Selbach-Röntgen, CEO MET Germany GmbH, a declarat: "De la începutul anului 2022, am purtat discuţii intense cu părţi oficiale interesate şi cu clienţii şi am subliniat că MET Group doreşte să îşi extindă angajamentul în asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a Germaniei. Pentru a putea implementa livrările din acordurile preliminare cu principalele utilităţi municipale şi marile companii industriale din Germania, fiabil şi la timp, ne-am asigurat acum o capacitate fixă la terminalul plutitor din Lubmin. Acest lucru ne va consolida semnificativ poziţia pe piaţa germană".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb