MET Group achiziţionează un parc eolian de 42 MW în Bulgaria

A.P.
Comunicate de presă / 14 octombrie 2020

MET Group achiziţionează un parc eolian de 42 MW în Bulgaria

Compania energetică MET Group a achiziţionat de la Enel Green Power 100% din acţiunile pe care grupul italian le deţine într-un parc eolian din Bulgaria, în vederea obţinerii unui portofoliu semnificativ de unităţi de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est (ECE), conform unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.

MET Group a semnat pe 12 octombrie, un contract ce vizează achiziţionarea parcului eolian de 42 MW, situat în apropiere de Kavarna, în nord-estul Bulgariei. Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc înainte de decembrie 2020.

Parcul eolian, al 5-lea ca mărime din Bulgaria, are două locaţii, în municipiile Shabla şi Kamen Bryag. Având 14 turbine eoliene Vestas-V90, cu o capacitate de 3 MW fiecare, şi devenind funcţional din anul 2010, parcul eolian furnizează energie electrică echivalentă cu consumul a aproximativ 30.000 de locuinţe.

MET consideră că dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est este o parte esenţială a strategiei sale de afaceri pentru viitor şi, în acelaşi timp, sprijină tranziţia energetică de la cărbune în Europa.

Benjamin Lakatos, CEO al MET Group, a declarat cu privire la această tranzacţie: "Această achiziţie este un semn clar al punerii în practică a strategiei integrate a Grupului MET, de a extinde puternic portofoliul nostru de energie regenerabilă în regiunea ECE. Scopul nostru este să dezvoltăm un ansamblu diversificat geografic de capacităţi de generare a energiei şi de active în infrastructură, cu active importante în energia verde. În ceea ce priveşte diversificarea surselor, sunt convins că orientarea noastră prioritară către energiile regenerabile este abordarea corectă şi că, împreună cu competenţa noastră principală privind gazele naturale drept combustibil de tranziţie, putem sprijini dezvoltarea domeniului energetic pentru atingerea obiectivelor privind neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb