MET Group încheie un acord pe termen lung cu Shell pentru furnizarea de GNL din SUA

F.D.
Companii / 9 iulie

MET Group încheie un acord pe termen lung cu Shell pentru furnizarea de GNL din SUA

Compania elveţiană MET Group a încheiat un acord de achiziţie FOB (Free-On-Board) de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell. Obiectivul principal al MET este furnizarea de GNL provenit din Statele Unite ale Americii în Europa, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Prin semnarea contractului pe termen lung cu Shell, MET Group îşi diversifică şi mai mult portofoliul de produse GNL, contribuind la aprovizionarea clienţilor din Europa. Astfel, este acoperită atât cererea propriilor centrale electrice pe gaz, cât şi cea a clienţilor industriali care consumă o cantitate mare de energie, a IMM-urilor şi a clienţilor casnici. Pe lângă consolidarea securităţii în aprovizionare a portofoliului MET în Europa, oferta flexibilă de produse GNL permite şi diversificarea activităţii, oferind companiei posibilitatea să îşi extindă prezenţa geografică către noi regiuni, precum Asia.

MET are una dintre cele mai diversificate structuri de import de GNL din punct de vedere geografic din Europa. Compania de energie deţine capacităţi pe termen lung de regazeificare în Germania, Croaţia şi Spania şi a importat în 8 ţări diferite în ultimii ani - inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croaţia, Spania), în nord-vestul Europei (Regatul Unit, Belgia, Germania) şi în regiunea nordică (Finlanda). În 2023, MET a livrat mai mult de 30 de încărcături de GNL în Europa.

György Vargha, CEO al MET International AG, declară: "Acordul FOB pe termen lung se încadrează perfect în strategia MET privind gazele naturale lichefiate. Avem o poziţie diversificată în aval, bazată pe un portofoliu cu o capacitate de regazeificare în întreaga Europă, care optimizează cerinţele cu ajutorul unor surse de aprovizionare flexibile. Astfel, pasul firesc a fost să obţinem o poziţie FOB pe termen lung care să ne permită diversificarea către pieţele globale de GNL."

Tom Summers, Senior Vice President al Shell GNL Marketing and Trading, adaugă: "GNL joacă un rol esenţial în asigurarea securităţii energetice, iar acorduri precum acesta sunt fundamentale pentru atingerea acestui obiectiv. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu MET Group pentru a asigura necesarul de gaz şi pentru a răspunde nevoilor diversificate ale clienţilor."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb