MET România Energy Marketing ţinteşte afaceri de 170 de milioane de euro, în 2018

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii / 20 decembrie 2017

MET România Energy Marketing ţinteşte afaceri de 170 de milioane de euro, în 2018

Petre Stroe: "Nu mai putem trece prin aceeaşi situaţie ca la începutul anului"

Furnizorul de energie MET România Energy Marketing ţinteşte afaceri de 170 de milioane de euro, în 2018, în urcare de la 150 de milioane de euro, în prezent, potrivit lui Petre Stroe, directorul general al companiei.

Acesta a spus, ieri, că societatea are în prezent 910 clienţi comerciali, cărora le furnizează 1,5 TWh/an, ţintind 1000 de clienţi, anul viitor, respectiv 1,7 TWh: "Compania lucrează cu o marjă de aproximativ 3%. O marjă de 2-3% este decentă pe furnizare, unde îţi asumi în totalitate riscul echilibrării. Din iunie, am devenit parte responsabilă cu echilibrarea, fiind în prezent numărul trei, după Electrica şi Ciga".

Potrivit domniei sale, contractele de furnizare ale companiei sunt în general pe un an, gradul de retenţie al clienţilor fiind de 95%: "Sunt şi contracte pe doi ani, cu renegociere după un an. Gradul de cumpărare din PZU este 0 la momentul contractului".

Domnul Stroe a mai menţionat că preţul de achiziţie de la producători a crescut cu 15% anul acesta, iar pentru anul viitor se estimează o creştere de 8%.

"Luăm în considerare o investiţie într-o capacitate de producţie. Ne gândim şi la achiziţia de alţi furnizori, chiar şi de producători de regenerabile", a mai spus directorul general al Met.

Acesta a precizat că printre clienţii companiei se numără Pirelli, Carrefour şi Mega Image.

Domnul Petre Stroe este de părere că nu mai putem trece prin aceeaşi situaţie ca la începutul anului, când preţurile la energie au explodat. Domnia sa a spus: "Trebuie să fii nebun să faci aceleaşi greşeli. Atunci, peste 50% din cantitate nu era achiziţionată la început de iarnă.

Nu o să mai avem preţuri maxime de 650-700 de lei, care au fost date de lipsa de acoperire a furnizorilor.

Cele două situaţii pentru care s-a intrat în insolvenţă anul acesta au fost - faptul că s-a mers la risc şi faptul că s-au extins prea mult, iar băncile au oprit finanţările având aversitate la risc".

Potrivit domnului Stroe, piaţa s-a schimbat: "Nu mai este o piaţă a consumatorilor, ci a furnizorilor. Nu se mai aleargă după clienţi, ci furnizorii se diferenţiază prin servicii".

Reprezentantul Met consideră că, la gaze, stăm mult mai bine, având în vedere că vor intra în piaţă şi cele din Marea Neagră, urmând să fie exces şi să nu mai crească preţul. Domnia sa a spus însă că este nevoie de noi centrale pe gaze: "Acestea sunt prinse în strategia energetică. Problema este de decizie. Durează 5-7 ani din momentul în care iei decizia".

MET România Energy Marketing (denumită anterior, Repower Furnizare Romania SRL), a fost înfiinţată în anul 1996, având o activitate axată pe furnizarea de energie electrică. MET România Energy Marketing are o cotă de piaţă de aproximativ 5%. Compania furnizează energie electrică şi servicii energetice consumatorilor finali din România.

MET România Energy Marketing S.R.L. este în prezent deţinută 99.9999% de MET Holding AG şi 0.0001% de MET Romania Energy Trade S.R.L.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb