MFE: 10 milioane lei pentru Institutul de Hematologie Transfuzională "Prof. Dr. C.T. Nicolau"

Elena Deacu
Fonduri Europene #Sănătate / 22 aprilie 2015

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE), finanţează cu 10.000.000 lei cu Institutul de Hematologie Transfuzională "Prof. Dr. C.T. Nicolau" (INHT).

Potrivit MFE, proiectul este aferent Operaţiunii 3.2.4 - "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar" din cadrul Axei Prioritare 3 - "Tehnologia Informaţiei şi comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public", Apel 4.

MFE menţionează că impactul implementării proiectului în sistemul public de sănătate se va reflecta în creşterea gradului de securitate transfuzională, creşterea colectei de sânge din România, mărirea semnificativă a gradului de accesibilitate a donatorului faţă de centrele de transfuzie şi recoltare.

Proiectul va fi implementat în mai multe locaţii de pe teritoriul României şi se încadrează în obiectivul general al POS CCE, determinând creşterea eficienţei operaţionale şi financiare a INHT prin implementarea procedurilor administrative în format electronic.

Perioada de implementare a proiectului este de 7 luni de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare, dar nu mai târziu de 31.12.2015.

"Prin această initiaţivă, alături de Ministerul Societăţii Informaţionale şi Ministerul Sănătăţii, urmărim creşterea eficienţei şi calităţii activităţii de donare de sânge la nivel naţional a Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională "Prof. Dr. C.T. NICOLAU" (INHT), prin dezvoltarea unui sistem informatic, care cuprinde platforme şi aplicaţii informatice, în cadrul sistemului naţional de transfuzie sanguină. În acest mod, se va consolida sistemul naţional unic de identificare a fiecărei donări de sânge, a fiecărei unităţi de sânge şi componente sanguine umane colectate, prin constituirea bazei de date unitare la nivel naţional a donatorilor de sânge şi a componentelor sanguine. Aşadar, dorim să eliminăm barierele birocratice în cadrul sistemului naţional de transfuzie sanguină, cu asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă, stabilitate şi fiabilitate", a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb