MFP: Firmele cu mai puţin de 250 angajaţi şi afaceri sub 50 milioane euro pot lua bani de la BEI

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 12 ianuarie 2009

Firmele cu mai puţin de 250 de angajaţi, o cifră de afaceri sub 50 milioane euro şi un sold al bilanţului contabil mai mic de 43 milioane euro pot accesa facilitatea pentru IMM-uri a Băncii Europene de Investiţii (BEI), condiţiile de finanţare fiind negociate individual, au anunţat vineri Finanţele.

Facilitatea BEI pentru IMM-uri constă într-o linie de credit acordată către o instituţie financiară sau bancară care să subîmprumute capitalul obţinut de la Banca Europeană de Investiţii către IMM-uri, în vederea finanţării de proiecte aferente aces­tui sector, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

"Plafonul de finanţare pentru împrumutul BEI nu trebuie să depăşească 50% din cota pe termen mediu şi lung de împrumuturi pentru IMM a intermediarului financiar, iar intermediarul trebuie să acorde împrumuturi IMM-ului în valoare de cel puţin dublul valorii împrumutului BEI. Condiţiile de finanţare sunt negociate individual cu fiecare instituţie financiară, nefiind stabilit un preţ standard", se arată în comunicatul MFP.

De obicei, BEI nu percepe un comision de aranjament sau angajament, însă în cazul în care nu există trageri într-un interval de trei luni de la semnarea documentaţiei legale se percepe un comision de 0,3% pe an la suma netrasă. BEI limitează expunerea negarantată a finanţării acordate la 5% din totalul pasivelor.

Rata finală a dobânzii percepute de BEI pentru această facilitate se stabileşte în funcţie de solvabilitatea debitorului, maturitatea facilităţii, garanţiile oferite, precum şi expunerea la riscuri a debitorului, mai arată datele Finanţelor.

Perioada indicativă de timp dintre momentul depunerii solicitării de accesare a facilităţii şi accesarea efectivă a acesteia este de regulă de 4 luni. Alte informaţiile privind documentele necesare pentru accesarea facilităţii BEI pentru IMM-uri pot fi obţinute pe pagina oficială de internet a BEI.

România a semnat în luna noiembrie a anului trecut un acord de împrumut de 1 miliard euro cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru cofinanţarea unor programe de investiţii care vor primi fonduri nerambursabile pentru infrastructură şi mediu, dar şi pentru finanţarea altor investiţii.

BEI are în prezent un capital de 165 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb