MICHELE BACHELET: "Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza ar putea constitui crime de război"

G.B
Internaţional / 27 mai 2021

"Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza ar putea constitui crime de război"

Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza ar putea constitui crime de război dacă se demonstrează că acestea sunt disproporţionate, a declarat astăzi, la Geneva, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

''Dacă se dovedeşte că impactul asupra civililor şi obiectelor civile este nediscriminatoriu şi disproporţionat, acest atac poate constitui o crimă de război", a declarat oficialul ONU în deschiderea unei reuniuni speciale a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, convocată la cererea statelor musulmane.

Bachelet a subliniat că nu a primit nicio dovadă că vreuna dintre clădirile vizate ar fi fost folosită în scopuri militare.

Vorbind în faţa celor 47 de membri ai forumului de la Geneva, comisarul i-a îndemnat, de asemenea, pe liderii islamişti ai Hamas din Gaza să se abţină să lanseze rachete fără discriminare asupra Israelului.

Pe 7 mai pe Esplanada Moscheilor au izbucnit confruntări pe fondul tensiunilor declanşate de ameninţările cu expulzarea familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni într-un alt cartier din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat şi anexat de Israel. Violenţele din Ierusalimul de Est au degenerat apoi într-o escaladă militară între armata israeliană şi grupuri armate palestiniene în Fâşia Gaza, în înfruntări în Cisiordania ocupată şi în oraşe "mixte" în Israel unde trăiesc evrei şi arabi. Un armistiţiu mediat de Egipt între cele două părţi a intrat în vigoare la 21 mai.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Prostii.Cine a inceput sa arunce cu rachete?Israelul isi apara cetatenii pe cand Hamasul ii transforma in carne de tun,inclusiv pe copii si pe femei(sa iasa la numar,cu cat mai multi,cu atat mai bine).Stim noi cine mai are acest obicei prost de a-si baga copiii la inaintare!In plus,nu radiau ei de fericire ca au castigat,ca i-au invins pe israelieni,acum au devenit dintr-odata victime?

    Jidanii sunt niste criminali in serie....Au furat tara palestinienilor si acum se cred stapani pe terenul arab. Jidanii sunt cei mai mari hoti din lume...

    1. Au destul teren boratii.Prea mult.Le ajunge.Vor sa cucereasca toata lumea si sa-si impuna idioteniile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb