MICROSOFT ENVISION ROMÂNIA: Digitalizarea, un drum cu prioritate pentru întreaga economie şi societate

G.U.
Comunicate de presă / 19 aprilie 2022

Digitalizarea, un drum cu prioritate pentru întreaga economie şi societate

Microsoft România organizează pe data de 17 mai, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie de pe plan local, dedicat mediului de afaceri, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Aflat la cea de-a noua ediţie, evenimentul Microsoft Envision Romania se va desfăşura online, într-un format compact şi dinamic, şi va reuni, şi de această dată, cele mai importante voci din mediul de business, reprezentanţi ai sectorului public, precum şi câteva dintre cele mai dinamice startup-uri româneşti. Invitaţii vor discuta despre contribuţia pe care accelerarea proceselor de digitalizare o poate avea pentru succesul unei companii, precum şi la dezvoltarea economiei, despre rolul tot mai important al securităţii cibernetice pentru o organizaţie sănătoasă şi cum poate inovaţia să ajute startup-urile româneşti. Participarea la eveniment este gratuită.

Potrivit sursei citate, evenimentul va fi deschis de către Joacim Damgard, noul preşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, care va aborda - în primul său discurs adresat pieţei din România - subiecte care vizează modul în care transformarea digitală accelerată este percepută la nivelul regiunii, precum şi despre avantajele competitive care pot transforma România într-un centru digital regional.

În completarea discursului său, Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, va vorbi despre peisajul digital local, despre rolul pe care compania îl are în ceea ce priveşte accelerarea digitalizării şi sprijinirea societăţii şi economiei româneşti în a accesa toate oportunităţile avute la dispoziţie în direcţia unui viitor mai bun pentru toată lumea.

La fel ca în fiecare an, evenimentul va aduce în prim-plan şi perspectiva sectorului public asupra digitalizării. În acest context, Marcel Boloş - Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, europarlamentarul Victor Negrescu şi Anton Rog - General de Brigadă şi Director General al Centrului Naţional Cyberint vor vorbi despre oportunităţile digitale ale României şi valorificarea lor, dar si despre evoluţia peisajului cibernetic.

"Suntem aici de 25 de ani, timp în care am fost martorii unei transformări continue incredibile. Noi vedem în România un viitor centru de digitalizare regional, şi chiar global, care mai are nevoie doar de un pas şi câteva «ingrediente» pentru a deveni realitate. România are multe avantaje competitive pe care ne putem baza şi care o pot departaja destul de uşor de alte state. Credem cu tărie că progresul digital trebuie să fie rezultatul unor eforturi comune, care să cuprindă toate verticalele economiei şi societăţii. Doar atunci vom beneficia pe deplin de avantajele pe care le generează inovaţia. De asemenea, ne dorim să rămânem un partener de încredere al comunităţii de afaceri de pe plan local, al organizaţiilor din mediul public şi al mediului academic, astfel încât să putem contura un viitor mai bun pentru toată lumea", afirmă Bogdan Putinică.

De-a lungul timpului, Microsoft România a pus bazele unor parteneriate solide şi cu numeroase companii care activează pe piaţa locală şi care au integrat inovaţiile tehnologice în procesele lor organizaţionale, reuşind să se extindă şi pe pieţele externe. Evenimentul de anul acesta va pune în lumină câteva dintre aceste poveşti, reprezentanţi ai Agricover, BCR, Bitdefender, FintechOS, Profi Food România, Regina Maria fiind, de asemenea, prezenţi în calitate de speakeri.

''Digitalizarea pare, aşadar, cel mai bun răspuns în ceea ce priveşte adaptarea la noile tendinţe şi păstrarea competitivităţii într-o lume tot mai dinamică, iar unul dintre cele mai bune exemple în acest sens îl reprezintă comunitatea de startup-uri. Startup-urile româneşti formează un ecosistem dinamic, care se bucură de succes chiar şi pe pieţele globale. În cadrul evenimentului Microsoft Envision România, de pe 17 mai, Daniel Rusen, director de Marketing şi Operaţiuni al Microsoft România, va discuta cu reprezentanţii Innov-X, CODA Intelligence şi Plant an App despre contribuţia pe care startup-urile o pot aduce în economie, prin inovaţiile pe care le dezvoltă'', se menţionează în comunicat.

Instrumentele şi soluţiile digitale nu sunt, însă, suficiente pentru o evoluţie economică durabilă. Un viitor mai bun pentru toată lumea va deveni realitate doar dacă fiecare dintre noi va avea acces la aceleaşi oportunităţi şi mijloace de dezvoltare. Educaţia, în sine, este un catalizator al progresului, iar Microsoft este una dintre companiile care pune un deosebit accent pe această componentă, angajându-se să contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale ale populaţiei, precum şi la formarea viitorilor specialişti în domeniul IT. În linie cu acest angajament, stau parteneriatele cu diferite instituţii de învăţământ din ţară, de la şcoli până la universităţi, iar Daniel David, rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca va fi, de asemenea, prezent la Microsoft Envision Romania unde va vorbi despre modul în care percepe mediul academic modernizarea proceselor şi a instrumentelor de predare.

Totodată, un alt parteneriat cu tradiţie al companiei pe piaţa locală este construit alături de Orange Business Services. Desemnată "partenerul anului" al Microsoft România, în 2021, Orange este şi principalul partener al evenimentului Microsoft Envision Romania, iar Florin Popa, B2B Director Orange Romania, va participa ca speaker şi va discuta atât despre tendinţele în tehnologie pentru acest an, precum şi despre ameninţările cibernetice în creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb