Microsoft Envision România - tehnologie şi inovaţie în business pentru viitor

G.D.
Companii / 30 martie 2023

Microsoft Envision România - tehnologie şi inovaţie în business pentru viitor

Tehnologia şi inovaţia sunt generatoare de progres în era digitală. Digitalizarea vine cu multiple şi considerabile beneficii şi oportunităţi de afaceri, iar creşterea economică bazată pe folosirea mai judicioasă a datelor în Uniunea Europeană ar urma să ajungă la 829 de miliarde de euro până în anul 2025, conform unui comunicat remis redacţiei. Soluţiile digitale care accelerează creşterea şi favorizează agilitatea afacerilor au fost în centrul atenţiei la Microsoft Envision România, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie dedicate comunităţii de business.

Potrivit sursei citate, lideri din mediul de afaceri şi antreprenori din România, inclusiv din comunitatea de start-up-uri, reprezentanţi ai sectorului public, precum şi ai companiei Microsoft, au discutat despre oportunităţile pe care România le are din perspectivă digitală, dar şi despre modalităţile prin care pot fi abordate provocările aduse de o economie şi societate în continuă schimbare. Evenimentul i-a reunit, aşadar, pe toţi cei care au un rol esenţial când vine vorba de transformarea României într-un hub digital regional.

Pe parcursul întregii zile, participanţii au asistat la dezbateri, demonstraţii, prezentări interactive şi studii de caz al căror principal subiect a fost viitorul digital al României. Noi modalităţi care să accelereze transformarea digitală în companiile lor au fost discutate, astfel încât acestea să rămână competitive, productive şi să genereze în acelaşi timp un impact pozitiv în societate.

Potrivit lui Michelle Simmons - General Manager, Microsoft Central Europe, tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligenţa Artificială, big data, arhitecturile moderne de reţea, dar şi digitalizarea afacerilor vor fi elementele-cheie care vor genera creşterea economică în viitor.

Michelle Simmons - Director General, Microsoft Europa Centrală: "Microsoft îşi ia angajamentul de a sprijini în continuare guvernul, mediul de afaceri şi oamenii din România în procesul de inovare digitală, în construirea strategiei de cloud şi a agendei de dezvoltare a competenţelor tehnologice cu scopul de a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât şi cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil şi durabil".

La eveniment a fost prezent şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. În timpul discursului său, el a subliniat rolul extrem de important pe care digitalizarea accelerată a serviciilor publice îl are în ceea ce priveşte progresul economic şi social. Pe scena evenimentului au urcat şi Excelenţa Sa, Kathleen Kavalec - Ambasador al Statelor Unite în România, Generalul Anton Rog - Director General al Centrului Naţional Cyberint şi Generalul de Brigadă Mihai Burlacu - Şef al Direcţiei de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Lor li s-au alături şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

Bogdan Putinică - Director General, Microsoft România: "Tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligenţa Artificială sau big data reprezintă calea către succes. Pentru a valorifica pe deplin potenţialul transformării digitale şi a impulsiona creşterea economică durabilă, România trebuie să acorde prioritate atât inovaţiei, cât şi dezvoltării infrastructurii şi competenţelor digitale. Microsoft va continua să fie un partener de digitalizare pentru România, susţinând-o în a deveni un lider regional din acest punct de vedere".

Potenţialul României în direcţia digitalizării este semnificativ, cu o industrie a serviciilor IT în plină expansiune. Potrivit estimărilor, aceasta ar urma să ajungă la 10% din PIB până în 2025, a mai afirmat Bogdan Putinică în timpul evenimentului.

Accelerarea transformării digitale necesită o colaborare solidă între sectorul public şi cel privat - un lucru imperativ pentru progresul economic. România are acum toate reglementările necesare pentru a-şi accelera călătoria digitală şi a făcut paşi importanţi în această direcţie, a adăugat în timpul evenimentului Dave Sloan - Chief Technology Officer, Global Market Development, World-Wide Public Sector Microsoft. Adopţia de cloud este o condiţie critică pentru guvernele din întreaga lume pentru a-şi îndeplini obiectivele de transformare digitală, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb