Microsoft Romania şi Fundaţia EOS lansează în premieră proiectul CyberStarter

G.D.
Companii / 22 septembrie 2022

Microsoft Romania şi Fundaţia EOS lansează în premieră proiectul CyberStarter

Securitatea cibernetică continuă să reprezinte o ameninţare semnificativă pentru guvernele, întreprinderile şi persoanele fizice din întreaga lume, conform unui comunicat remis redacţiei. De la întreruperea lanţurilor de aprovizionare la atacurile ransomware, infractorii cibernetici au devenit din ce în ce mai sofisticaţi, iar peisajul ameninţărilor, mai divers. Aceste provocări în materie de securitate cibernetică sunt agravate de un deficit de forţă de muncă; pur şi simplu nu există suficiente persoane cu competenţele necesare în domeniul securităţii cibernetice pentru a ocupa posturile vacante.

Potrivit sursei citate, aceasta este o problemă globală. Până în 2025, la nivel global vor exista 3,5 milioane de locuri de muncă disponibile în domeniul securităţii cibernetice, ceea ce reprezintă o creştere de 350% într-o perioadă de opt ani, potrivit Cybersecurity Ventures. Microsoft a anunţat recent o campanie naţională de calificare în domeniul securităţii cibernetice în Statele Unite. Astăzi, Microsoft anunţă în parteneriat cu Fundaţia EOS extinderea campaniei de calificare în domeniul securităţii cibernetice şi în România. Proiectul CyberStarter îşi propune să contribuie la reducerea decalajelor în acest domeniu prioritar şi la creşterea diversităţii în profesiile asociate securităţii cibernetice.

"Securitatea cibernetică este unul dintre pilonii strategiei Microsoft pentru România, iar creşterea competenţelor în acest domeniu reprezintă o prioritate în acest moment. Cifrele arată un decalaj de competenţe între ţări, astfel că sunt necesare eforturi atât din partea mediului privat, cât şi academic şi public din România pentru îmbunătăţirea capacităţii de a forma această forţă de muncă în domeniul securităţii cibernetice. Parteneriatul cu Fundaţia EOS are rolul de a susţine aceste eforturi şi de a facilita pregătirea profesională a cât mai multor persoane în această direcţie. În acelaşi timp, componenta de reskilling este extrem de importantă, ţinând cont de faptul că astfel de programe şi-au dovedit eficienţa în a creşte competenţele digitale la nivelul populaţiei şi au contribuit semnificativ la adoptarea mai rapidă a noilor tehnologii digitale atât la nivel de organizaţie, cât şi la nivel individual", a declarat Daniel Rusen, Director de Marketing şi Operaţiuni, Microsoft România.

În Europa Centrală şi de Est, România prezintă un risc ridicat de ameninţări cibernetice, la care se adaugă un decalaj semnificativ în ceea ce priveşte forţa de muncă în domeniul securităţii cibernetice, subliniază sursa citată.

Toţi cei interesaţi să urmeze o carieră în domeniul securităţii cibernetice - fie că este vorba de studenţi, de persoane care îşi schimbă cariera sau de profesionişti IT - trebuie să aibă acces la conţinut de instruire de calitate şi aliniat cu cerinţele firmelor din industrie astfel încât să se poată pregăti cât mai bine pentru aceste roluri esenţiale.

Ca parte a proiectului CyberStarter, Fundaţia EOS va oferi un curs modular, hibrid şi intensiv format din resurse online pe platformele Microsoft Learn, LinkedIn Learning, sau Cisco NetAcad, precum şi sesiuni live cu instructori şi experţi în domeniul securităţii cibernetice. Parcursul educaţional include şi partea de validare a competenţelor prin certificări recunoscute la nivel internaţional şi oportunităţi de angajare pentru participanţi.

"Numărul atacurilor de securitate cibernetică din întreaga lume creşte în fiecare zi şi atacurile devin din ce în ce mai complexe, pe măsură ce infractorii cibernetici continuă să îşi intensifice activitatea. Oamenii vor fi afectaţi, indiferent unde locuiesc. Este esenţial să investim în forţa de muncă în domeniul securităţii cibernetice pentru a ne asigura că există suficiente persoane cu competenţele necesare pentru a contracara aceste atacuri şi a proteja ecosistemul digital pentru a menţine organizaţiile şi oamenii în siguranţă", afirmă Laurenţiu Bunescu, Director Programe de Educaţie Digitală la Fundaţia EOS .

Pentru început, proiectul CyberStarter se va derula în perioada septembrie 2022 - iunie 2023 şi vizează formarea şi certificarea a 100 de persoane. Cel puţin 50 de beneficiari vor începe o carieră în domeniul securităţii cibernetice, ca urmare a participării în programul CyberStarter, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb